Discursul tulburator al lui Gica Popescu la inmormantarea lui Didi Prodan: "De astazi, Generatia de Aur joaca in minus". Fostii colegi l-au condus pe ultimul drum pe "Tatuca"

Live Blog
DOLIU IN FOTBAL! DANIEL PRODAN A MURIT!
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2016, 14:33
Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2016, 21:04

Fostul international roman Didi Prodan a incetat din viata subit, la varsta de 44 de ani.

17:28 19 Nov
Gica Popescu: "De astazi, Generatia de Aur joaca in minus"

Gica Popescu a transmis un mesaj tulburator la inmormantarea lui Daniel Prodan.

"Mi-ar fi fost aproape imposibil sa va vorbesc liber in acest moment, motiv pentru care am scris cateva randuri despre Didi, randuri pe care mi-e foarte greu sa le si citesc.
 
Inca nu-mi vine sa cred unde ne aflam acum, pentru ce ne-am adunat aici. Am pierdut un coleg si un prieten pe care orice om si l-ar fi dorit aproape. Un suflet mare, care iubea atat de mult oamenii si raspandea in jurul lui numai bucurie. Cine l-a cunoscut pe Didi stie ca era de ajuns sa-l vezi zambind ca sa te binedispuna, iar daca iti mai spunea si o poveste, iti schimba cu totul ziua.
 
Plecarea lui ne-a sfasiat pe toti. Pe cat de mari au fost bucuriile traite impreuna, pe atat de dureroasa este despartirea de el. Avea planuri atat de mari cu fotbalul si isi dorea din toata inima sa schimbe lucrurile, sa le faca sa straluceasca la fel ca inainte.
 
Generatia noastra de aur nu mai e in formula completa. Ne e teribil de greu sa <<jucam>> in minus, dar ii promitem lui Didi ca o sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca el sa-si vada, de acolo, de sus, visurile implinite.
 
Cu cateva minute inainte ca el sa ne paraseasca, ultimele lui cuvinte pentru mine au fost: <<Sunt alaturi de tine, Gica!>> Da, Didi, simt asta... chiar daca nu mai esti aici, vei fi prezent in sufletul meu pentru totdeauna.
 
Ramas bun, prieten de aur!", a fost mesajul lui Popescu.
14:51 19 Nov
Fostul fotbalist Daniel Prodan, decedat miercuri seara la varsta de 44 de ani in urma unui infarct, a fost inmormantat, sambata, la Cimitirul "Sf. Ilie" din Pipera, la funeralii participand fosti si actuali jucatori, antrenori, presedinti de club, arbitri, precum si suporteri stelisti.

La slujba de inmormantare, care a avut loc la Biserica "Sf. Ilie", au participat mai multi oameni de fotbal printre care Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Miodrag Belodedici, Florin Raducioiu, Marius Lacatus, Anton Dobos, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Cosmin Contra, Anghel Iordanescu, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Dumitru Dragomir, Sabin Ilie, Zoltan Ritli, Laurentiu Reghecampf, Mihai Stoica, Valeriu Argaseala, Dumitru Dumitriu si Mihai Stochita.

De asemenea, au tinut sa il conduca pe ultimul drum componentii lotului echipei de fotbal FC Voluntari, alaturi de antrenori si conducerea clubului.

In schimb, la funeralii nu a participat niciun membru al conducerii Federatiei Romane de Fotbal. Presedintele Razvan Burleanu, cel care l-a fortat pe Daniel Prodan sa plece de la FRF, a anuntat ca nu a dorit sa provoace reactii prin participarea sa la ceremonia de inhumare.

Suporterii echipei Steaua, care vineri seara i-au adus un omagiu lui Danie Prodan aprinzand torte si fumigene la Arena Nationala, au afisat, sambata, bannere pe gardul cimitirului cu urmatoarele mesaje: "Suflet nobil, fundas de fier / inca o stea se ridica la cer" si "Baietii din Titan, alaturi de Prodan".


Odihneasca-se in pace! 

12:10 19 Nov

Oamenii din fotbalul romanesc, suporteri si rude au a fost prezenti azi la cimitirul din Pipera pentru inmormantarea lui Didi Prodan. 
 



 

10:52 19 Nov
Inmormantare azi, ora 13:00! 

Didi Prodan va fi condus azi pe ultimul drum de rude, prieteni si fosti colegi din Generatia de Aur. Slujba va avea loc incepand cu ora 13:00, nu cu ora 14:00. Biserica este aceeasi - "Sfantul Ilie" din Pipera (Drumul Bisericii, nr. 43A).

20:19 18 Nov
Didi Prodan a fost decorat post-mortem

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, anunta ca Didi Prodan a fost decorat post-mortem cu Emblema de Onoare a Armatei Romaniei.

"In semn de indreptatita apreciere pentru rezultatele remarcabile obtinute in cariera sa sportiva in cadrul clubului militar, dar si pentru a onora performantele de exceptie inregistrate ca titular al reprezentativei Romaniei la campionatele mondial si european de fotbal, pentru intreg prestigiul adus Armatei romane, am conferit astazi, postmortem, lui Daniel Prodan, Emblema de Onoare a Armatei Romaniei, cu insemn de pace.
 
Imi exprim speranta ca vestea va aduce si alinare familiei indoliate", a scris Mihnea Motoc intr-un comunicat postat pe Facebook.
20:04 18 Nov
Diego Simeone a vorbit despre Daniel Prodan la conferinta dinaintea meciului Atletico - Real.
 
"Simt durere, a fost o veste neasteptata. Sunt cu gandul la el, a fost intotdeauna un om foarte bun si un coleg bun", a spus antrenorul lui Atletico, fosta echipa a lui Didi Prodan, citat de MARCA.
 
Prodan si Diego Simeone au fost colegi la Atletico in sezonul 1996/97.
17:28 18 Nov
Galeria Stelei a ajuns la National Arena, unde a afisat un banner si a aprins torte.

"Cand nimic nu merge bine si totul e in van, Sudul aduce un ultim omagiu marelui Prodan",
a fost mesajul galeriei steliste.








16:01 18 Nov
14:57 18 Nov

Si jucatorii Chiajnei au venit la priveghiul lui Didi Prodan






 

13:58 18 Nov

La stadion au ajuns si jucatorii Stelei, care au dat autografe pe tricoul pregatit de club special pentru Prodan. 












 

13:39 18 Nov
Ioan Andone: "Este o nenorocire. Ne adunam aici toti colegii, diferite generatii de fotbalisti la meciuri si la nenorocirile astea care nu se mai termina in fotbalul romanesc. Parca prea multe decese, prea multe accidente pe teren si in afara lui ale unor oameni tineri cum e Didi Prodan. Te intrebi daca nu suferim prea mult in fotbalul asta, nu punem prea mult patos? Nu cred ca merita. Trebuie sa treci peste, sa nu te gandesti. Didi a fost un om care a pus la suflet, care s-a implicat in tot ce a facut, la fel ca si mine. Dumnezeu sa-l odihneasca! Sper sa nu mai avem parte de asemenea accidente. El a fost poate unul dintre cei mai mari fundasi ai Romaniei, un familist convins... chiar acum am aflat ca azi fiica lui implineste 19 ani. Ce zi, Doamne!", a spus Andone.

Intrebat daca pe Daniel Prodan l-a afectat conflictul cu Razvan Burleanu, care l-a fortat sa plece de la FRF, Andone a raspuns: "Trebuia sa treaca peste. Orice club din Romania il primea pentru ca el isi stia bine meseria, a fost si la comisiile de la UEFA, ce mai, un om de fotbal. Dar asta a fost, cred ca a pus prea mult la suflet".

Argaseala:
"Sportivii de mare performanta, in special fotbalistii, cred ca isi formeaza reflexul ca sunt permanent sanatosi. Dar dupa ce termina cu fotbalul de performanta lucrul cel mai important pentru ei este sa isi verifice sanatatea",
a spus el.

Argaseala a mentionat ca Daniel Prodan era un exemplu pentru toti. "El ramane in mintea mea ca un ardelean hotarat. Iubea fotbalul si iubea Steaua, era un exemplu pentru toti. I-am adus tricoul aici pentru ca de la Steaua a facut pasul spre marea performanta in Europa. Dumnezeu sa-l odihneasca!", a adaugat Valeriu Argaseala.


Jean Vladoiu: "Nu-mi vine sa cred ca Didi Prodan ne-a parasit la 44 de ani. Este o zi trista pentru fotbalul romanesc, am pierdut un prieten, un mare fotbalist. Mi-e greu sa imi gasesc cuvintele, pentru mine a fost un soc, inca nu-mi revin. Am jucat 6 ani la Steaua impreuna, am lucrat patru ani la federatie... e o mare pierdere. El nu s-a plans niciodata de nimic. si chiar daca l-ar fi durut ceva nu s-ar fi vaitat niciodata", a spus fostul atacant.

El a adaugat ca spera ca familia sa treaca peste acest moment greu. "Credeam ca generatia noastra va pierde mai tarziu oameni... din pacate Dumnezeu ii i-a si pe cei buni. Sper ca familia sa treaca peste acest moment greu", a mentionat Vladoiu. 
12:55 18 Nov
Fanii si oameni din fotbalul romanesc se aduna la National Arena. 








11:27 18 Nov

Trupul neinsufletit al lui Prodan, la National Arena! 

Fostii colegi ai lui Prodan din Generatia de Aur au adus sicriul la National Arena. E cea mai trista reunire pentru Generatia de Aur. Gica Popescu, Toni Dobos, Adi Ilie, Bogdan Stelea sau Marius Lacatus sunt alaturi de fostul lor coleg pe ultimul drum. Si reprezentantii Stelei au adus o coroana si un tricou cu numele lui Prodan. 








 

10:21 18 Nov
Didi Prodan, azi la National Arena! 

Fanii isi pot lua adio de la Didi Prodan, azi, pe National Arena. 

Decedat miercuri seara, la 44 de ani, Daniel Prodan va fi inmormantat samb?ta, la ora 13:00, in Pipera, la cimitirul "Sfantul Nicolae". Vineri, trupul neinsufletit al fostului international roman va fi depus la Arena Na?ionala, intre orele 10:00 - 18:00, pentru toti cei care doresc s? ii aduca un ultim omagiu.
21:37 17 Nov
18:07 17 Nov
Chinuit de accidentari in cei doi ani in care a fost sub contract cu Rangers, Didi a debutat la Glasgow intr-un meci al echipei de juniori.

15:54 17 Nov
Mesajul publicat de Chivu pe Instagram


15:04 17 Nov

14:51 17 Nov
Minut de reculegere in Spania, in Atletico Madrid - Real Madrid  in memoria lui Daniel Prodan
14:23 17 Nov
Mesajul familiei Prodan, pentru suporterii fotbalului si pentru cei care l-au cunoscut pe Didi Prodan


13:27 17 Nov

Mutu si Danciulescu, despre moartea lui Daniel Prodan

Adrian Mutu, directorul general al lui Dinamo, a declarat joi ca este socat de disparitia fostului international Daniel Prodan si transmite condoleante familiei acestuia: "Transmit condoleante familiei Prodan. Sunt socat si imi pare foarte rau. Nu am cuvinte. Sa se odihneasca in pace", a spus Adrian Mutu.

Ionel Danciulescu, administrator la FC Dinamo, a mentionat la randul sau: "Este o tragedie. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit, nici acum nu realizez ceea ce s-a intamplat. Pacat, pacat, a fost un om pe care l-am admirat extraordinar de mult, chiar daca am jucat putin cu el, dar aveam o relatie foarte buna. Sunt alaturi de familia lui. Incredibil, nu se poate trece usor peste o asemenea tragedie".


 

13:09 17 Nov
Sicriul lui Prodan va fi depus la National Arena, vineri, intre 09:00 si 18:00

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, a aprobat, la cererea familiei, ca sicriul cu trupul neinsufletit al marelui fotbalist Daniel Prodan sa fie depus la Arena Nationala din Bucuresti, vineri, intre 09.00 si 18.00, astfel incat toti cei care l-au admirat si iubit sa-i aduca un ultim omagiu.
12:08 17 Nov
FOTO | Ultimul mesaj pe care Daniel Prodan i l-a trimis lui Gica Popescu, aseara, inainte de a face infarct. Fostul capitan al Romaniei a postat imaginea pe Facebook

11:52 17 Nov
EXCLUSIV | Hagi, dupa moartea lui Daniel Prodan: "E o zi trista, neagra, urata, e greu sa vorbesti. A inceput sa ne ia... el e primul din generatia de aur"

11:34 17 Nov
Mesajul fanilor lui Rangers dupa moartea lui Daniel Prodan

11:26 17 Nov
INTERVIU EXCLUSIV cu Mircea Sandu, dupa moartea lui Daniel Prodan:

"Il durea foarte tare cand cineva vorbea despre un jucator al nationalei! Recunostinta e ceva rar la noi"

10:52 17 Nov
Sicriul lui Daniel Prodan va fi depus maine la National Arena, iar inmormantarea va avea loc sambata, in Pipera.
09:55 17 Nov
Mesajul lui Hagi, dupa disparitia lui Prodan:
09:06 17 Nov
Steaua a postat si ea un mesaj de condoleante pe pagina de Facebook:
02:08 17 Nov
MAI MULTE REACTII SI INFORMATII DESPRE DECESUL LUI DANIEL PRODAN LA 44 DE ANI VEDETI LA SPORT.RO, AZI, DE LA 10:45, LA ORA EXACTA IN SPORT
02:07 17 Nov

Atletico Madrid, club pentru care Daniel Prodan a jucat timp de 2 ani, a postat un mesaj de condoleante pe pagina oficiala de Twitter si pe site-ul oficial

 

01:45 17 Nov

VLADOIU, IN LACRIMI: "SIGUR NU GLUMITI? DOAMNE, DUMNEZEULE!"

Jean Vladoiu a izbucnit in lacrimi la telefon, in clipa in care a auzit ca Didi Prodan a murit, noteaza ProSport:

"Vai de capul meu, glumiti? Nu pot sa cred... Am avut o zi mai lunga si m-am culcat mai devreme. Sigur nu glumiti? Nu am mai vorbit cu Didi nici eu, nici Belo. Nu am cuvine, socul este enorm. Incredibil... Doamne, Dumnezeule!!! Nu pot sa-mi g?sesc cuvintele, vai de capul meu..."

01:41 17 Nov
MESAJUL POSTAT DE FRF

"Fostul international roman, Daniel Prodan, a decedat miercuri seara, la varsta de 44 de ani, in locuinta sa, dupa ce a suferit un infarct."

"Daniel Prodan a strans 54 de selectii la echipa nationala in perioada 1993-2001, participand cu reprezentativa Romaniei la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist in toate cele 5 partide, si la Campionatul European din 1996."

"Daniel Prodan s-a nascut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locala, intre 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua Bucuresti, formatie unde a jucat pana in 1996, cand s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns in Scotia, la Glasgow Rangers."

"In 2000 a revenit la Steaua Bucuresti, apoi a mai trecut pe la Rocar Bucuresti (2000-2001), FC National (2001), Messina (2002) si FC National (2002-2003)."

"Federatia Romana de Fotbal isi exprima condoleantele si regreta disparitia lui Daniel Prodan!"

01:35 17 Nov
01:35 17 Nov
IONUT LUPESCU: "NU MAI AM CUVINTE!"

„Mai inainte am aflat. Ce sa spun? M-a socat. Nu mai am cuvinte. Tanar…un mare sufletist. Nu stiu, nu vreau sa mai vorbesc"
01:33 17 Nov
MIHAI STOICHITA: "VIATA E NEDREAPTA!"

„Sunt absolut socat. Nu exista cuvinte pentru durerea noastra. Viata e nedreapta de multe ori. A fost admirabil si ca om, nu doar ca fotbalist. Era atat de tanar. Dumnezeu sa il odihneasca in pace”
01:32 17 Nov
VIOREL MOLDOVAN: "NU IMI VINE SA CRED!" 

„Stiu de Daniel… Sunt aici, sunt aici… Nu vreau si nu pot sa vorbesc… Nu imi vine sa cred! Nu imi vine sa cred!” a spus plangand Moldovan.
01:27 17 Nov
01:27 17 Nov
01:26 17 Nov
POMPILIU POPESCU: "CHIAR AZI L-AM SUNAT. TREBUIA SA NE VEDEM CU GENERATIA DE AUR!"

Fostul medic al nationalei a declarat pentru ProSport: 

"Chiar azi l-am sunat, dar nu mi-a raspuns. Dar mi-a zis Pandi (n.r. - Basarab Panduru) ca a apucat sa discute cu Didi si urma sa ne intalnim vineri, la ora 12:00, toti cei din Generatia de Aur. Pandi mi-a confirmat ca va veni. Didi a fost toata viata sanatos tun, nu a avut niciodata probeleme medicale, era genul de fotbalist numai inima si muschi."

"Domnule, se simtea mai obosit in ultimul timp, s-a suparat si foarte tare cu Burleanu asta. Acuza o stare de oboseala. Saptamana trecuta m-am vazut cu el, inainte de a pleca la Satu Mare si i-am zis: "Vii, Didi, da?". Si mi-a raspuns in stilul lui: "Da, Nea Pompi, cum sa nu!". Burleanu asta i-a facut mari nedreptati, a pierdut si acel proces cu el. Vai de mine, ce om sufletist am pierdut... Ce fotbalist mare...."

01:21 17 Nov
REDNIC: "NU-MI VINE SA CRED!"

"Sincer, imi pare foarte rau... nu-mi vine sa cred. M-am vazut acum doua luni cu el. Era vesel, era jovial. Sunt fara cuvinte..."

01:20 17 Nov
ION CRACIUNESCU

”Am ramas socat. Am aflat si eu vestea acum cateva minute. Ultima data cand l-am vazut a fost la inmormantarea tatalui lui Gica Popescu. Este ceva incredibil. Era un om care radia de sanatate, de veselie... Doamne, Dumnezeule... S-a stins la jumatatea vietii”, a declarat acesta pentru ProSport

01:19 17 Nov
DUCKADAM: "NU-MI GASESC CUVINTELE!"

”Sunt total socat, eu l-am cunoscut in ultima perioada mai bine. Un om si un baiat extraordinar. Condoleante familiei, Dumnezeu sa-l ierte, nu-mi gasesc cuvintele”, a declarat Duckadam pentru ProSport.

01:08 17 Nov

Daniel Prodan si povestea celui mai frumos gol marcat de Steaua in istorie in Champions League, cu Rangers


Steaua - Rangers. 1995. Champions League. A fost momentul in care Daniel Prodan a scris o pagina din istoria participarilor echipelor romanesti in cupele europene.

E corner pentru Steaua. Didi e la 16 metri de poarta. Mingea ajunge in fata sa, cu stangul suteaza puternic. Balonul este imparabil. E superb. E un moment istoric.

"Cel mai frumos gol la Steaua? Cu Rangers, evident", povestea Didi Prodan intr-un interviu acordat in ProSport.

"E greu de explicat in cuvinte ce am trait atunci. Eram super-fericit, imi venea sa fug pe jos acasa de bucurie. Dupa antrenamente, ramaneam de fiecare data pe teren si exersam voleuri din centrari chiar si timp de o ora si jum?tate."

"Ii puneam pe Nita si pe Sabin Ilie sa imi centreze, iar Stelea era in poarta, incercand sa apere suturile si voleurile. Dar nu ramaneam singur la suplimentare. Exersam alaturi de Panduru, Ilie Stan, Ilie Dumitrescu…"

Astazi, prezentul fotbalului romanesc se uita - socat - pe repeat la acest moment. 

Nimanui nu ii vine sa creada. Daniel Prodan a murit la 44 de ani, dupa ce a suferit un infarct in casa sa.

01:07 17 Nov
GABI BALINT: "NU POT CREDE ASA CEVA!"
 
Fost coleg la Steaua si la echipa nationala cu Daniel Prodan, Gabi Balint a primit cu greu vestea mortii fostul mare jucator al Generatiei de Aur: ”Nu imi gasesc cuvintele. Sunt socat. Nu pot crede asa ceva. Este o veste tulburatoare” a spus Gabi Balint pentru Digi Sport.

Actualii internationali romani, Gabi Torje si Cristi Sapunaru, au reactionat pe Facebook.
 
00:48 17 Nov

DUMITRU DRAGOMIR: "SUNT SOCAT, ERA ASA TANAR!"

Fostul presedinte ale Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, a vorbit pentru Fanatik dupa ce a primit vestea mortii lui Daniel Prodan.

„Cum, ma, tata? Prodan? Era asa tanar. Doamne, fereste-ma! Nu avea nici 50 de ani… Daca iti vine sa crezi… E incredibil!
Dumnezeu sa il odihneasca! Nu mai am cuvinte! Sunt socat"
a spus Dumitru Dragomir.

00:43 17 Nov
CARIERA DE FOTBALIST

Daniel Claudiu Prodan si-a inceput cariera de fotbalist la Olimpia Satu Mare in 1991, insa s-a facut remarcat la Steaua, echipa pentru care a jucat 5 sezoane intre 1992 si 1996, castigand de 5 ori titlul de campion al Romaniei.
 
In 1993, la 21 de ani, venea si debutul lui la echipa nationala. A strans 55 de selectii, fiind unul dintre cei mai buni jucatori la Campionatul Mondial din 1994 si la Euro 1996. A marcat un singur gol, pe 12 noiembrie 1994, intr-o victorie cu Slovacia la Bucuresti. Vezi aici singurul lui gol pentru nationala
 
Evolutiile la Steaua din prima sa perioada la clubul ros-albastru (a fost ulterior imprumutat in 2000 la Steaua) i-au adus un transfer la Atletico Madrid unde a evoluat timp de 2 ani. A ajuns apoi la Glasgow Rangers, insa nu a jucat vreun meci in Scotia. Problemele medicale i-au incheiat prematur cariera, retrangandu-se la doar 31 de ani de la FC National.
00:40 17 Nov
FLORIN PRUNEA: "SUNT SOCAT!"

Florin Prunea, fost coleg cu Daniel Prodan in generatia de aur a Romaniei, in prezent presedinte la CSM Poli Iasi, a declarat pentru ProSport:

"Chiar acum cateva minut am vorbit cu sotia lui la telefon... Ce pot sa zic? Sunt socat! Mi-a fost coleg de nationala, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a aratat niciodata ca ar fi avut probleme de sanatate. Chiar nu stiu ce s-a intamplat. Jucam fotbal impreuna, depuneam efort si niciodata n-a aratat ca ar fi avut vreo problema. Sunt socat si as vrea sa nu mai vorbesc in momentul de fata despre asta"
00:37 17 Nov
MIRCEA SANDU: "MI-A FOST CA UN COPIL!"

Mircea Sandu, fostul sef FRF, a declarat pentru ProSport: ”Este o adevarata lovitura! Am aflat de moartea lui in urma cu doua ore... Mi-a fost ca un copil... Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. E tot ce pot sa spun, am ramas fara cuvinte...”.
00:35 17 Nov

Daniel Prodan a murit la 44 de ani in urma unui infarct
 

Fost component al echipei nationale, pentru care a jucat de 54 de ori, Daniel "Didi" Prodan a incetat din viata la varsta de doar 44 de ani, a anuntat jurnalistul Dorin Chiotea intr-o postare pe contul sau de Facebook.


Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!