VIDEO: Anthony Joshua, surprins la proteste! "Rasismul este pandemic!" Ce mesaj emotionant a transmis campionul

Anthony Joshua George Floyd protest rasism Sporturi VIDEO: Anthony Joshua, in ipostaza de protestatar! "Rasismul este pandemic!" Ce mesaj emotionant a transmis campionul
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iunie 2020, 16:32
Data actualizarii: Duminica 07 Iunie 2020, 17:03

Britanicul Anthony Joshua a participat sambata la marsul care a avut loc in orasul sau natal, Watford, impotriva rasismului.

Campionul mondial la categoria grea a declarat rasismul drept o „pandemie” atunci cand le-a vorbit protestatarilor. El a citit o poezie si s-a adresat sutelor de oameni iesiti in strada. 

"Virusul a fost declarat pandemic. Acesta a scapat de sub control. Si nu vorbesc despre Covid-19. Virusul despre care vorbesc se numeste rasism.

  • VIDEO: Anthony Joshua, in ipostaza de protestatar! Rasismul este pandemic! Ce mesaj emotionant a transmis campionul

Suntem uniti impotriva unui virus care a fost folosit drept un instrument in luarea de vieti, vieti ale tinerilor, batranilor, bogatilor, saracilor. Este un virus care s-a raspandit in toate sectoarele vietii fara jena", a punctat sportivul. 

La protest, Anthony Joshua a purtat un tricou negru, inscriptionat cu mesajul "Black Lives Matter", si s-a ajutat de carje pentru a se deplasa. 

Potrivit BBC Sport, carjele au fost folosite ca o masura de preventie dupa ce la antrenamentele din aceasta saptamana Joshua a simtit un disconfort la genunchiul stang. 

Sambata, proteste ca cel la care a participat luptatorul au avut loc in mai multe orase din Anglia, moartea lui George Floyd starnind o revolta globala cu privire la diferentele rasiale. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!