Caz SOCANT in Mexic, unde politistii au impuscat mortal un fotbalist de 16 ani! Au inceput proteste violente, iar mama acestuia acuza autoritatile

George Floyd Fotbal extern Caz SOCANT in Mexic, unde politistii au impuscat mortal un fotbalist de 16 ani! Au inceput proteste violente, iar mama acestuia acuza autoritatile
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 Iunie 2020, 12:20
Data actualizarii: Sambata 13 Iunie 2020, 12:27

Cazul din Mexic vine la putin timp dupa celebrul caz in care un politist american la ucis pe George Floyd.

 

Alexander Martinez Gomez este juniorul de 16 ani care visa sa devina un mare fotbalist, insa totul s-a naruit. Marti seara, el a iesit pe strada impreuna cu niste prieteni, purtand masti pe fata, ca masuri de prevenire a coronavirusului.

Un echipaj de politie i-a confundat cu un grup de infractori inarmati pe care ii urmareau de ceva timp. Politistii au tras asupra tinerilor si l-au impuscat in cap pe Alexander, un alt prieten al sau fiind ranit si transportat la spital, potrivit Milenio. Politistul care l-a impuscat a fost retinut si asteapta sa fie audiat.

"Fiul meu avea un vis. Ei i l-au retezat! Ei nu sunt criminali, sunt copii! Cum sa cred ca au fost confuundati? L-au ucis, dar nu o sa ma las batuta. Vreau ca toata lumea sa ie alaturi de mine si sa opuna rezistenta pentru ca, daca i-au facut asta copilului meu, o pot face oricarui copil.", a spus mama lui Alexander Gomez.

In Mexic au inceput proteste violente ca urmare a acestei intamplari. Totul vine la puin timp dupa ce politistii americani au ucis un barbat de culoare, pe nume George Floyd. Acolo au izbucnit proteste anti rasiste, care cu greu au fost potolite.

Imagini de la inmormantarea tanarului:

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!