Ireal! Floretista prinsă dopată susține că a fost amenințată de antrenorul de la națională. Doctorul de la CSA Steaua, acuzat că a sabotat-o

Maria Boldor scrima Sporturi Maria Boldor
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2024, 13:57
Data actualizarii: Marti 04 Iunie 2024, 13:57

Floretista Maria Boldor, depistată pozitiv cu steroidul ostarină la începutul anului trecut și suspendată pentru patru ani din competiții a ieșit la atac.

Sportiva susține că este cel mai curat sportiv din România și că a fost sabotată din interior chiar de antrenorul de la lotul național și de doctorul de la CSA Steaua.

Maria Boldor i-a atacat în termeni duri pe Petre Ducu, antrenorul de la lotul național de floretă, și pe Florin Ciocoiu, doctorul de la CSA Steaua.

"Sunt cel mai curat sportiv pe care l-a avut România. Nu am luat decât ce mi s-a dat de la club și de la federație. Nu am luat niciodată cu bună știință steroizi.

Singurul lucru diferit în tratamentul meu a fost o injecție cu acid hialuronic în ambii genunchi, deși mă durea doar dreptul. Doctorul Florin Ciocoiu mi-a făcut și în stângul. Am fost o idioată că nu mi-am pus întrebări de atunci.

Eram singura sportivă care, potrivit rezultatelor, se putea califica la Jocurile Olimpice din 2024 și asta îi deranja pe cei de la lotul de floretă și de la federație.

Îmi spuneau că am gură mare și că nu tac. În 2021 am fost, de altfel, exclusă din lot. Antrenorul coordonator, Petre Ducu, m-a amenințat că mă dă afară din echipa olimpică și exact așa s-a și întâmplat.

Dar nu numai atât. Tot el m-a amenințat cu bătaia, mi s-a spus că am «gură spurcată», că sunt «cioară borâtă». Petre Ducu mi-a zis că «dacă îți dau un cap în gură, îți zboară capul de pe umeri»", a dezvăluit sportiva, potrivit GSP.

Maria Boldor este convinsă că a fost victima unui complot

Boldor susține că nu s-a dopat intenționat cu ostarină și îi acuză pe cei de la lot că au complotat împotriva sa pentru a o exclude din lotul pentru Jocurile Olimpice.

"În niciun moment, Federația nu și-a pus problema că poate am fost sabotată. Nu am luat cu bună știință ostarină în viața mea!

În plus, ostarina nici nu se găsește pe toate drumurile, nu auzisem în viața mea de acest produs și cantitatea din organismul meu era infimă.

Infiltrația mi-a făcut-o doctorul Florin Ciocoiu de la Steaua. A fost singurul lucru pe care l-am făcut diferit înainte de concursul la care am fost descoperită pozitiv la ostarină.

Este adevărat că eu comentam mereu, mă contram cu ei și aveam gura mare. M-au folosit drept exemplu. Au primit buget de pe urma medaliei mele și banii aceia nu au fost folosiți pe mine", spune Maria Boldor.

Floretista Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanţa cu care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în 2016.

Cum a reacționat CSA Steaua la scurt timp după ce sportiva a fost depistată pozitiv

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat act de decizia Agenţiei Naţionale Anti Doping, privind suspendarea provizorie a sportivei Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă, ca urmare a rezultatului pozitiv al probei A. Maria Boldor este componentă a lotului olimpic de scrimă a României, fiind inclusă în programul ADAMS alături de alţi sportivi, care au potenţial de calificare la Jocurile Olimpice.

În baza articolului 80 din Legea 310/2021 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, suspendarea provizorie a unui sportiv este obligatorie pe baza unui rezultat pozitiv al probei A. Beatrice-Maria Boldor-Boghiţă a cerut efectuarea de teste pe eşantionul B, iar până la comunicarea rezultatelor finale s-a luat măsura suspendării tuturor activităţilor de pregătire sportivă, precum şi a contractului de activitate sportivă încheiat între cele două părţi.

Clubul Sportiv al Armatei susţine un sport curat, fără dopaj, iar până la soluţionarea finală a cazului este alături de sportiva sa", a transmis atunci CSA Steaua.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!