Emanuel Gyenes Dakar 2015 Sporturi

Romanul Gyenes, castigator al Dakar 2015 la clasa Maraton!

Astazi s-au parcus ultimii km de proba speciala din editia 2015 a Raliul Dakar, iar Emaneul Gyenes a ajuns la finisul probei in postura de castigator al clasei Maraton.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 17 Ianuarie 2015, 17:54
Data actualizarii: Sambata 17 Ianuarie 2015, 17:57

Aceasta este a doua victorie a lui Mani in Dakar dupa ce s-a mai impus si la editia din 2011. Clasa Maraton este cea mai dura din raliu pentru ca de-a lungul celor doua saptamani de cursa nu ai voie sa schimbi o serie de componente printre acestea aflandu-se si motorul.

Etapa dintre Rosario si Buenos Aires masoara in total 393 de km, din care 174 de km trebuiau parcursi in regim de proba speciala. Din pricina ploii abundente organizatorii au decis sa intrerupa speciala la km 101. Mani Gyenes era lider al clasei Maraton de la revenirea raliului in Argentina, dupa incursiunea in Bolivia si Chile, iar timpul obtinut pe speciala de astazi ii confirma aceasta pozitie.

In prezent riderii se afla pe etapa de legatura catre Buenos Aires, unde la ora Romaniei 19:00 va incepe festivtiatea podiumului de finis al competitiei privita ca aventura suprema din sporturile cu motor.

Ceremonia poate fi urmarita live pe stream-ul televiziunii publice argentiniene: https://www.tvpublica.com.ar/vivo-2/

Dakar 2015 a debutat pe 4 ianuarie in Buenos Aires, iar dupa un parcurs de 9.295 de km, traversarea de doua ori a Muntilor Anzi pe la altitudini ce au depasit in ambele situatii 4.500 m, sute de km in Atacama -cel mai arid desert din lume - si zecii de km prin campia de sare de la Uyuni (peste 3.500 m altitudine), raliul revine in capitala Argentinei pentru podiumul final.

La categoria moto vor ajunge la finis mai putin de jumatate din cei 161 de rideri care au luat startul. Din pacate, printre cei care au abandonat din motive tehnice se afla si pilotul roman Marcel Butuza.

Modifică setările cookies