david popovici Campionatul Mondial de natatie inot Sporturi

România urcă în clasamentul pe medalii la Campionatul Mondial de natație! Pe ce loc ne-a dus David Popovici

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 23:45
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 23:48

Aceasta este a doua medalie de aur a lui Popovici, după ce acesta s-a impus și în proba de 200 de liber (1 min. 43 sec 21/100), cu doar două zile în urmă, performață ce poziționează România pe locul opt în clasamentul pe medalii.

Datorită rezultatelor obținute de Popovici țara noastră devansează state precum Marea Britanie, Ungaria sau Germania.

Popovici și-a încheiat evoluția la Campionatul Mondial de natație din Ungaria, însă România mai are speranțe la o medalie prin Robert Glință, care va evolua la 50 m spate, probă în care seriile şi semifinalele sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!