FOTO ȘI VIDEO David Popovici, ”puștiul-minune” din sportul românesc: ”Dacă vreodată o să mi se urce la cap, știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei”

david popovici Campionatul Mondial de natatie Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 23:09
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 23:12

David Popovici este ”regele” înotului mondial! La doar 17 ani a câștigat aurul la probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Sportivul a dezvăluit, după a doua medalie de aur cucerită în capitala Ungariei, cum va reuși să-și mențină ”echilibrul”, având în vedere că a reușit o performanță uriașă la o vârstă destul de fragedă.

David Popovici: ”Dacă vreodată o să mi se urce la cap, știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei”

“Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine.

Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”, a spus David Popovici, la TVR.

Este pentru prima oară după 49 de ani când un înotător reușește să câștige două titluri mondiale la aceeași ediție a Campionatului Mondial! Nu s-a mai întâmplat din 1973, de la americanul Jim Montgomery. 

Performanța este uriașă pentru România, având în vedere că David Popovici are doar 17 ani și este un debutant la Mondialele de seniori. Mai mult, cele două titluri mondiale sunt primele din istoria înotului masculin românesc.

David Popovici, campion mondial la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71. 

  • România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 
  • Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

VIDEO - Camelia Potec, despre David Popovici în direct la Ora Exactă în Sport


Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!