Turul Italiei Alberto Contador Eduard Grosu Serghei Tvetcov Sporturi

"Pistolero" ramane in roz, Landa castiga etapa a 15-a | Romanii Grosu si Tvetcov, la coada plutonului si in etapa, si la general

Spaniolul Mikel Landa (Astana) a castigat etapa a 15-a a Turului Italiei, prima din Alpi. Conationalul Alberto Contador a ramas in tricoul roz si are o diferenta mare fata de Aru si Amador.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Mai 2015, 19:29
Data actualizarii: Duminica 24 Mai 2015, 19:38

Spaniolul Mikel Landa (Astana) a castigat etapa a 15-a din Giro, dupa ce s-a impus in Alpi. Acesta a urcat pe locul 4 si in clasamentul general, acolo unde "Pistolero" Contador continua sa pastreze un avans important fata de Aru si Amador.

Contador a sosit al treilea in etapa de astazi, la 5 secunde de Landa, si ramane principalul favorit la castigarea turului.

Etapa a 15-a a fost una dificila, plutonul avand de infruntat si o ploaie sacaitoare. Landa a reusit sa treaca primul de catararea de la Madonna di Campiglio, pentru ca apoi sa castige etapa, dupa 4 ore 22 de minute si 35 de secunde.

Astfel, in clasamentul general, Contador este urmat la 2 minute si 35 de secunde de Fabio Aru, in timp ce al treilea este Andrey Amador, cel care are o intarziere de 4 minute si 19 secunde. 

Romanii Edi Grosu (Nippo-Vini Fantini) si Serghei Tvetcov (Androni) au sosit in etapa a 15-a pe locurile 118 si 148, cu intarzieri de 31 minute si 28 secunde. La general, Tvetcov este pe 159 din 174 de ciclisti ramasi, in timp ce Grosu ocupa locul al 162-lea.

Turul Italiei face pauza luni, pentru ca marti rutierii sa parcurga 177 kilometri intre Pinzolo si Aprica.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!