FOTO ȘI VIDEO Pe ce loc se află România în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Cracovia

Bernadette Szocs Apor Gyorgydeak Claudia Bobocea Kinga Barabasi Vlad Dascălu Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 08:20
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 08:29

După nouă zile de întreceri, țara noastră are un bilanț de 14 medalii: 5 de aur, 4 de argint și 3 de bronz.

România a urcat pe locul 13 în clasamentul pe medalii la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (Polonia), joi, după nouă zile de întreceri.

România are un bilanţ de 14 medalii, cinci de aur, patru de argint şi cinci de bronz.

Cine sunt campionii români de la Jocurile Europene

Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin) şi Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, de Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, precum şi de scrimera Ilinca Pantiş la sabie, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

Italia, lider în clasamentul pe medalii de la Cracovia

Italia este lider în clasamentul pe medalii, cu 22 de aur, 22 de argint şi 27 de bronz, urmată de Spania, 19-13-15, Ucraina, 19-10-7, etc.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Foto și video: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Cristian Nistor

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!