david popovici CS Dinamo david popovici contract david popovici cs dinamo david popovici medalii Sporturi

EXCLUSIV Până când mai are contract David Popovici cu CS Dinamo 

Dublul campion mondial de la Budapesta e unul dintre sportivii de elită de la CS Dinamo, grupare care îl are legitimat și pe Robert Glință. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 17:06
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 17:36

David Popovici a devenit la doar 17 ani unul dintre cei mai valoroși sportivi români.

Cu un discurs articulat și mesaje puternice transmise la revenirea în România, elevului Adrian Rădulescu și-a demonstrat personalitatea puternică. A spus că tinde să ajungă cel mai rapid înotător al lumii pe suta de metri (liber) - proba regină -, dar a susținut și că prin ceea ce face încearcă să schimbe mentaliatatea românilor care ar trebui să ducă o viață sănătoasă și prin sport. 

Popovici are capacitatea de a inspira prin ceea ce face în sport pentru că drumul său în natație n-a fost de la început pavat cu roze. A luat-o pas cu pas și a ajuns printr-o pregătire titanică și prin chimia cu antrenorul său să urmeze un plan bine pus la punct.  

Până când mai are contract David Popovici cu CS Dinamo 

Popovici a făcut prin rezultatele sale și un PR excelent pentru CS Dinamo, clubul care îl are legitimat și pe Robert Glință (25 de ani), locurile 5 și 8 la Campionatul Mondial de la Budapesta, unde România a încheiat concursul de înot pe locul 7 în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Ungaria, o țară care doar în capitală are 30 de bazine. 

Sport.ro a aflat că Popovici și membrii echipei sale au contract cu CS Dinamo, club la care s-au transferat de la CSA Steaua, până după Jocurile Olimpice de la Paris 2024, competiție la care David a devenit favorit la aur. Clubul lui Ionuț Popa a reușit să-l ia pe Popovici de la gruparea din Ghencea și pentru că dinamoviștii i-au luat toată echipa, iar pe partea de pregătire specială i-au pus la dispoziție tot ce a solicitat. 

David Popovici, New Thorpedo

Presa internațională a acordat spații largi sportivului de la Dinamo. Ziarul Marca a titrat după performanța lui David în Duna Arena. ''Dublă istorică pentru tânărul Popovici, care s-a impus şi la 100 m liber'' şi ''Noul fenomen al stilului liber''. ''Noul campion este chemat să scrie multe pagini glorioase din sportul său. A confirmat asta în primele lui declaraţii imediat ce a ieşit din piscină. 'Acesta este doar începutul unui drum lung, lung', s-a aventurat Popovici cu multă încredere în sine'', conform ziarului spaniol.

The Times l-a supranumit printr-un joc de cuvinte ''noua torpilă'' (New Thorpedo), cu referinţă la marele campion australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic şi de zece ori campion mondial în probele de la stilul liber. Thorpe, regele probei de 200 m liber, a devenit la doar 15 ani cel mai tânăr campion mondial la 400 m, dar, conform Times, acum toţi ochii sunt pe ''Thorpedo, un adolescent talentat, care şi-a depăşit colegii mai în vârstă şi mai experimentaţi şi care posedă aceleaşi atribute fizice şi perspicacitate tactică care l-au făcut pe australian cel mai bun la stilul liber din toate timpurile''.

VIDEO Răzvan Florea despre David Popovici

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!