Camelia Potec david popovici Europenele de juniori natatie Sporturi

La 31 de ani era cea mai tânără șefă de federație din România, acum forul care pe care-l conduce face valuri în înotul mondial. Următorul obiectiv al Cameliei Potec

România a cucerit două medalii de aur în concursul de înot al Mondialului de natație din Budapesta și s-a clasat pe locul 7, la egalitatea cu Ungaria. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 14:53
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 14:57

Șefa FRNPM, Camelia Potec, a fost prezentă la CM de la Budapesta, dar s-a întors rapid în țară pentru a coordona tot ce se întâmplă la Otopeni, în vederea Europeanului de juniori care debutează pe 5 iulie. Competiția va fi ultima pentru David Popovici la juniori, iar puștiul minune al înotului românesc va lua startul în patru probe. 

Pentru Potec organizarea competiției care stă sub egida LEN e o mare provocare, la nouă ani de când a devenit cel mai tânăr președinte de federație din România. Fosta înotătoare avea 31 de ani când a preluat o federație grea, cu o istorie importantă în sportul românesc. 

Acum, fosta elevă a Doinei Sava a văzut efectele unei strategii coerentă pe care a dus-o în fruntea FRNPM. David Popovici și Robert Glință sunt nume importante într-un sport dificil, iar presa din străinătate a reflectat pe larg performanțele românilor din ultimii ani.

Camelia Potec: "Vă aștept în număr cât mai mare la Otopeni!"

“Am emoții foarte mari. Felicit întreaga echipă de înot a României care ne-a reprezentat cu cinste la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Sper ca în continuare să fiți alături de toți sportivii din înotul românesc. Ei merită toată aprecierea pentru toată munca depusă. Mulțumesc MTS pentru sprijinul acordat. Mulțumesc COSR pentru relația de colaborare extraordinară. Felicitări, dragi părinți. Bravo! 

Sănătate multă și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru acești sportivi. Felicitări tuturor!

De mâine (n.r.: de azi) ne continuăm treaba în organizarea Campionatului European de înot pentru juniori. Mai sunt multe de făcut, dar sunt sigură că vom fi gata la ora de start. Vă aștept în număr cât mai mare la Otopeni, între 5 și 10 iulie, pentru a-i susține pe toți sportivii români care ne vor reprezenta la această importantă competiție”, a spus Potec, duminică seara. 

Camelia Potec, campioană olimpică la Atena, la 200 m liber

În 1999, la CE de la Istanbul, Camelia Potec a obținut primele medalii de aur în competitia seniorilor, la 200 si 400 m liber, iar la CE din 2000 a cucerit cea dintâi medalie de aur la ștafetă, la 4x200 m liber.

  • Potec a doborât de 11 ori recordul național în diferite probe, a stabilit un nou record european, în 2010, în cadrul campionatelor naționale ale Franței în proba de 1.500 m liber și a participat la patru ediții ale Jocurilor Olimpice de vară.

După JO de la Sydney a început să se antreneze cu profesoara Doina Sava, iar in 2004, la JO de la Atena a obținut cel mai mare rezultat al carierei – titlul olimpic la 200 m liber.

Pentru JO de la Beijing, unde a stabilit trei noi recorduri naționale, Potec s-a pregătit, din 2007, și sub comanda francezului Philippe Lucas, fostul antrenor al vedetei înotului francez Laure Manaudou, multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană.

În 2012, după JO de la Londra s-a retras din activitatea competițională, iar pe 31 octombrie 2013 a fost aleasă în funcția de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), devenind cel mai tânăr președinte de federație din România.

VIDEO David Popovici și-a setat obiectivul 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!