Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Natalia Iocsak Campionatul National de Drift Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 19:45
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 19:44

RoDrift a început pentru al treilea an consecutiv sezonul în jurul celui mai mare stadion din România.

Sportiva din Baia Mare, Natalia Iocsak, a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc îm weekend, în fața a peste 10.000 de spectatori la Arena Națională, devenind astfel prima femeie care obține o astfel de performanță în această disciplină la categoria Pro.

RoDrift a început pentru al treilea an consecutiv sezonul în jurul celui mai mare stadion din România, iar etapa din acest an a dus la start și un număr record de înscrieri, un total de 74 de piloți din 5 țări concurând pentru trofeele de la cele două clase.

După ce sâmbătă, în calificări, cel mai mare punctaj a fost obținut din nou de Gabi Imre jr, un specialist al circuitului de la Arena Națională, marea surpriză a venit de la Natalia Iocsak în battle-uri. Cu al zecelea punctaj în calificări, sportiva în vârstă de 20 de ani a avut o evoluție impecabilă în duelurile eliminatorii și a trecut, pe rând, de Nikolay Bacharov, Mikloș Laszlo, Yordan Mladenov și de Imre jr în finală.

Pentru Natalia este o victorie istorică, fiind pentru prima oară, de la debutul ei în drift, când câștigă o etapă la clasa Pro din Campionatul Național de Drift. „Este un vis devenit realitate. Mi-am dorit asta de când eram mică, iar acum trăiesc acest vis. Și gând mă gândesc că acum 4 zile nu știam dacă putem lua startul fiindcă aveam probleme tehnice cu mașina. În fiecare zi s-a muncit la mașină, am adormit numai la 3 dimineața. S-a simțit și în calificări că eram obosită, dar astăzi a fost o zi incredibilă, totul a mers perfect”, a spus Natalia Iocsak la finalul cursei.

Finala mică a etapei de la Arena Națională s-a disputat între doi piloți din Bulgaria, ambii campioni în Rodrift în ultimii ani, Ivan Ivanov învingându-l pe Yordan Mladenov în duelul pentru locul 3. La SemiPro victoria i-a revenit unui sportiv din Ucraina, Eduard Didenko, acesta câștigând battle-ul final cu românul Cristian Tauru.

Organizatorii au pregătit și câteva surprize pentru fani la ediția aniversară de 10 ani a RoDrift. Cascadorii cu mașini realizate de profesioniști, show de drift și cauciucuri colorate, dar și o zonă dedicată special copiilor prin care aceștia să învețe regulile de circulație într-un mod distractiv.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 14-16 iunie pe circuitul Transilvania Motor Ring din județul Mureș. Anul acesta, sezonul din RoDrift programează un total de 5 etape, celelalte urmând să aibe loc la Cornu (Prahova) pe 13-14 iulie, Transrarău din Suceava (17-18 august) și Piața Constituției din Capitală (7-8 septembrie).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!