VIDEO Momentul în care ucrainenii le întorc spatele rușilor și refuză să concureze: "Salvați Ucraina, salvați Europa!"

Ucraina cupa mondiala scrima razboi Rusia scrima Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 08:24
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:22

Echipa masculină de floretă a Ucrainei a refuzat să evolueze împotriva Rusiei la Cupa Mondială de scrimă de la Cairo.

Conform tabloului competiției, cele două echipe ar fi trebuit să se întâlnească în faza optimilor de finală, duminică, însă Ucraina a luat decizia de a abandona chiar înainte de startul duelui, în semn de protest față de războiul cu Rusia, anunță sport.ua.

Ucraina a refuzat să evolueze împotriva Rusiei

Ambele echipe s-au prezentat pe planșă, însă ucrainenii i-au anunțat pe oficiali că nu vor participa. Ulterior, au afișat în sala din Cairo un banner cu mesajele "Opriți războiul! Salvați Ucraina! Stop, Rusia! Salvați Ucraina, salvați Europa!".

Astfel, Rusia s-a calificat automat în sferturile de finală ale competiției, în timp ce echipa Ucrainei, formată din Claude Younes, Maxim Garavsky și Andriy Pogregbyak, a fost eliminată.

Invazia Rusiei din Ucraina a stârnit numeroase reacții dure și în sport. Naționalele de fotbal din Polonia, Suedia și Cehia au anunțat că refuză să joace contra Rusiei în barajul pentru calificarea la CM 2022, în timp ce Comitetul Internațional Olimpic a cerut ca toate evenimentele sportive din Rusia sau Belarus să fie anulate sau mutate într-o altă țară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!