Cehia se alătură Poloniei şi anunță că nu va juca împotriva Rusiei, în barajul de calificare la CM 2022 din Qatar

Cehia Campionatul Mondial 2022 Polonia Rusia CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 17:57
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 18:04

Federaţia cehă de fotbal s-a alăturat Poloniei şi a anunţat că nu va juca împotriva naţionalei Rusiei, în play-off-ul barajului de calificare la Mondialul din acest an din Qatar, scrie DPA.

În prima fază a play-off-ului european, Cehia va înfrunta Suedia, pe 24 martie, iar învingătoarea din acest meci ar trebui să întâlnească apoi câştigătoarea partidei dintre Polonia şi Rusia, însă polonezii au afirmat că nu vor evolua contra Sbornaia. Cehia şi Rusia, dacă obţineau victoria în primul meci, ar putea fi adversare pe 29 martie, joc în care miza este un bilet la Mondialul din Qatar.

„În actualul context internaţional, caracterizat de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, considerăm că nu putem juca o eventuală partidă contra Rusiei”, se arată într-o declaraţie a Federaţiei cehe.

Aşa cum se ştie, Polonia a anunţat că va refuza să joace împotriva Rusiei, în semifinala din play-off-ul barajului pentru calificarea la CM 2022 din Qatar de luna viitoare, după cum a declarat preşedintele Federaţiei polone de fotbal (PZPN), Cezary Kulesza.

„E momentul faptelor, nu doar al vorbelor. În contextul agresiunii Rusiei contra Ucrainei, naţionala Poloniei nu va juca meciul cu Rusia. Aceasta este decizia corectă”, a spus Kulesza.

Iniţial, federaţiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia au cerut joi, într-un comunicat comun, mutarea meciurilor de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 prevăzute la sfârşitul lui martie în Rusia şi implicând naţionalele lor, în faţa „escaladării militare” ruse în Ucraina.

Aceste federaţii "nu intenţionează să meargă în Rusia" pe 24 şi 29 martie 2022 pentru a juca în vederea calificării la CM şi au cerut organizatorilor FIFA şi UEFA "să reacţioneze imediat şi să prezinte soluţii alternative" în ceea ce priveşte locul de desfăşurare a întâlnirilor.

„Escaladarea militară pe care o observăm are consecinţe grave şi duce la o securitate considerabil mai mică pentru echipele noastre naţionale şi delegaţiile noastre oficiale”, au remarcat cele trei federaţii.

Rusia urma să primească vizita Poloniei pe 24 martie la Moscova, în semifinale barajului pentru CM 2022.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!