david popovici Mihai Covaliu Sporturi

Mihai Covaliu, declarație puternică îndreptată spre David Popovici. "Asta am auzit la Budapesta!"

David Popovici a sosit în România duminică seara după ce a cucerit două medalii de aur la CM din Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 22:45
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 23:05

Mihai Covaliu (44 de ani) a fost prezent duminică seara la aeroportul Henri Coandă pentru a-i primi pe David Popovici și Robert Glință.

Șeful COSR, campion olimpic la Sydney 2000 și medaliat cu bronz la Beijing 2008, și-a exprimat speranța că Popovici va corecta recordul mondial la 100 m liber. Totodată, fostul mare sabrer a pedalat pe ideea de portdrapel, lăsând să se înțeleagă că David (17 ani) ar putea conduce delegația tricoloră la ceremonia de deschidere a JO de la Paris.

“Se cuvine a începe cu felicitări lui David, Robert, Adrian, întregii echipe şi familiei. Aţi făcut un lucru extraordinar cu copilul vostru, aţi făcut din copilul vostru un portdrapel al României, el a creat un val extraordinar în toată România. Sper ca acest val să nu se oprească. 

Sunt şi alţi sportivi care pot ajunge la această performanţă. David poate deveni cel mai rapid om pe distanţa de 100 de metri din lume, şi asta am auzit-o la Budapesta. â

Avem datoria să-l ajutăm pe David să realizeze acest obiectiv, să fie cel mai bun sportiv din lume pe distanţa de 100 de metri. Eu îi aştept pe David, pe Robert, pe ceilalţi sportivi în selectul club al campionilor olimpici ai României”, a spus Covaliu.

  • 46,77 e recordul lui Popovici pe 100 m liber, rezultat sinonim cu recordul României 
  • Performanța a fost stabilită în 2021, la etapa de Cupă Mondială din Rusia

Covaliu spusese și în emisiunea Ora Exactă în Sport de la Pro Arena că Popovici are șanse mari să fie "liderul" plutonului tricolor în turul de pistă de la Paris. 

România a terminat concursul de înot de la CM din Budapesta pe locul 7 în clasamentul pe medalii, cu două de aur, la egalitatea cu Ungaria, țara gazdă a competiției.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!