VIDEO David Popovici și-a stabilit deja noul obiectiv! Performanța la care visează omul-record al natației românești

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:58
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 22:14

David Popovici (17 ani) a revenit în România după performanța istorică reușită la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, acolo unde a câștigat două medalii de aur.

„Racheta natației românești” a dezvăluit în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o chiar pe aeroportul „Henri Coandă” că cel mai mare vis al său, după ce a câștigat aurul la Mondial, este să devină cel mai rapid înotător din lume.

„Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil. Cred că cel mai mare vis al meu din punct de vedere profesional este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi super. Dacă se poate în mai multe, mai super, ca să zicem așa. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm”, a spus David Popovici la conferința de presă de la aeroportul „Henri Coandă”.

David Popovici, campion mondial și la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71. 

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!