VIDEO David Popovici scurt și la obiect la revenirea în țară: „Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă”

David Popovici (17 ani) a avut parte de o primire spectaculoasă la revenirea în țară de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:37
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:51

Popovici a fost premiat de Guvern cu suma de 200.000 de euro pentru performanța de la Budapesta.

La interviul din aeroportul „Henri Coandă”, David nu a dorit să rețină prea mult atenția auditoriului numeros și a declarat scurt că este fericit să „reprezinte țara asta frumoasă”.

„Trebuie să recunosc, nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atât de multă atenție. Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine, celor care mă susțin și m-au susținut și vreau să le mulțumesc românilor care m-au urmărit la Budapesta și în fața ecranelor. Sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine, sincer! Mulțumesc!”, a spus David Popovici la revenirea în țară.

Popovici, două medalii de aur la Campionatul Mondial

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber - miercuri şi în cea de 200 m liber - luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

 

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

David Popovici va fi decorat de președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior, precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful statului a decis să îl decoreze pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!