VIDEO „I love you!” David Popovici, primit cu aplauze pe aeroportul „Henri Coandă”

David Popovici a revenit în țară după performanța istorică reușită la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:25
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:43

Înotătorul român a fost primit la aeroport de Camelia Potec, președintele Federației de Natație, Mihai Covaliu, președintele COSR și ministrul Sportului Eduard Novak.

La aeroport s-au aflat însă și oameni obișnuiți, care au mers să-l întâmpine pe David Popovici la revenirea în țară. Aceștia l-au aplaudat în continuu cât s-a aflat pe covorul roșu și i-au strigat mesaje de încurajare.

„I love you (n.r. - Te iubesc)”, i-a strigat unul dintre oamenii prezenți la aeroport.

Popovici, două medalii de aur la Campionatul Mondial

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber - miercuri şi în cea de 200 m liber - luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

David Popovici va fi decorat de președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior, precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful statului a decis să îl decoreze pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive.

Modifică setările cookies