VIDEO „I love you!” David Popovici, primit cu aplauze pe aeroportul „Henri Coandă”

David Popovici a revenit în țară după performanța istorică reușită la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:25
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 21:43

Înotătorul român a fost primit la aeroport de Camelia Potec, președintele Federației de Natație, Mihai Covaliu, președintele COSR și ministrul Sportului Eduard Novak.

La aeroport s-au aflat însă și oameni obișnuiți, care au mers să-l întâmpine pe David Popovici la revenirea în țară. Aceștia l-au aplaudat în continuu cât s-a aflat pe covorul roșu și i-au strigat mesaje de încurajare.

„I love you (n.r. - Te iubesc)”, i-a strigat unul dintre oamenii prezenți la aeroport.

Popovici, două medalii de aur la Campionatul Mondial

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, în proba de 100 m liber - miercuri şi în cea de 200 m liber - luni, la care a stabilit şi un nou record mondial de juniori.

Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

David Popovici va fi decorat de președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie.

Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior, precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, şeful statului a decis să îl decoreze pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuţia remarcabilă în atingerea excelenţei sportive.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!