GALERIE FOTO La 27 de ani, Simone Biles scrie din nou istorie! Performanța senzațională realizată de vedeta din Statele Unite

Simone Biles gimnastica jo 2024 SUA Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2024, 13:37
Data actualizarii: Duminica 19 Mai 2024, 13:42

Gimnasta americană a împlinit 27 de ani pe 14 martie.

Simone Biles, vedeta americană a gimnasticii artistice, a început cu brio sezonul 2024, al cărui punct culminant îl reprezintă Jocurile Olimpice de la Paris, printr-o victorie în concursul Core Hydration Classic, desfăşurat sâmbătă în Connecticut.

Biles s-a impus cu 59,5 puncte la individual compus, acesta fiind cel mai bun total al său de la revenirea în competiţie, anul trecut, în urma campaniei sale scurtate de la Olimpiada care a avut loc la Tokyo în 2021.

Simone Biles scrie o nouă pagină de istorie în gimnastică

Ea s-a retras de la majoritatea probelor din Japonia, invocând motive legate de sănătatea mintală şi de securitate.

Cvadrupla campioană olimpică a devansat-o sâmbătă cu 1,85 puncte pe Shilese Jones, dublă medaliată mondială la individual compus, care luptă la rândul ei pentru calificarea la Jocurile de la Paris (26 iulie - 11 august). Pe poziţia a treia, cu 55,45 puncte, s-a clasat Jordan Chiles.

Între 27 şi 30 iunie vor avea loc selecţiile olimpice americane, la care câştigătoarea concursului individual compus se califică direct la JO 2024, în timp ce alte patru gimnaste vor fi selecţionate de un comitet.

Înaintea de asta, însă, cele mai bune candidate vor încerca să-şi asigure locul la aceste selecţii cu ocazia Campionatelor Naţionale din Texas, programate în perioada 30 mai - 2 iunie.

ARTICOL RECOMANDAT

Agerpres

VIDEO Andreea Răducan, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!