Simone Biles Antwerp gimnastica Campionatele Mondiale de gimnastica campionatele mondiale de gimnastica 2023 Gimnastica

VIDEO Performanță istorică pentru Simone Biles, la Mondialele din Antwerp. A reușit o săritură incredibilă, care îi va purta numele

Simone Biles participă pentru a şasea oară în carieră la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică, de la Antwerp. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 22:11
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2023, 22:31

Cvadrupla campioană olimpică, considerată cea mai bună gimnastă din toate timpurile, s-a retras în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în 2021, afectată de probleme de sănătate mintală şi nu a revenit în competiţie decât în august 2023.

După ce a câştigat concursul US Classic, Simone Biles a dezvăluit că va lua concursurile pas cu pas, urmând să ia o decizie finală în următoarele luni cu privire la participare la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, la care echipa americană s-a calificat deja.

Performanță istorică pentru Simone Biles, la Antwerp

În calificările de la Campionatul Mondial 2023, sportiva din Statele Unite a devenit prima gimnastă care reușește să relizeze complet o săritură Dublu Yurchenko Echer, săritură care îi va purta numele Biles II. Este al cincilea element în gimnastica artistică feminină reușit în premieră de Simone Biles. 

În urma primelor evoluții din calificări, Simone Biles este lider la individual compus, cu 58.865 puncte, urmată de Jones Shilese (SUA, 56.932 puncte) și de Jessica Gadirova (56.766 puncte).

Simone Biles este lider și la sărituri, sol și bârnă, aflându-se pe locul doi la paralele, în urma compatrioatei Jones Shilese.

Echipa feminină de gimnastică a României va intra în calificări pe 2 septembrie, în a doua subdivizune. Delegaţia României este alcătuită la feminin din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda şi Ella Oprea Cretu (antrenori Corina Moroşan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuţiu şi Daymon Jones).

Simone Biles, afectată de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Gimnasta a recunoscut că a suferit de probleme de sănătate mentală cărora a trebuit să le facă faţă la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo şi care s-au declanşat înainte de sosirea sa în Japonia, determinând-o să renunţe la mai multe probe din cadrul concursului olimpic.

"Eu cred că a fost efectiv factorul de stres. El s-a acumulat de-a lungul timpului, iar corpul meu şi spiritul meu au spus pur şi simplu nu. Nici măcar nu ştiam că voi traversa această perioadă până să mi se întâmple.

Este greu să te antrenezi timp de cinci ani pentru acest moment şi apoi nimic să nu decurgă cum ţi-ai dorit. Dar eu ştiu că am ajutat multă lume şi mulţi sportivi să se exprime asupra sănătăţii lor mentale şi să spună nu", a declarat americanca. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!