Le Tour Le Tour de France 2015 Tour de France Turul Frantei 2015 Sporturi

Inceput NEBUN in Le Tour | Doi dintre favoriti au pierdut timp important inca din etapa a doua, Greipel s-a impus la sprint in fata lui Sagan! Cancellara e in galben

Ziua a doua a Turului Frantei a adus primele surprize! Nu in ceea ce priveste victoria de etapa, insa in clasamentul general, acolo unde doi dintre favoriti au pierdut deja timp pretios.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Iulie 2015, 20:13
Data actualizarii: Duminica 05 Iulie 2015, 20:53

Calculele pariorilor pasionati de Turul Frantei au fost date peste cap inca din etapa a doua, etapa care a adus primele surprize.

Runda a doua a Turului Frantei 2015, competitie ajunsa la cea de-a 102-a editie, s-a desfasurat intre Utrecht si Zelande, pe o distanta de 166 de kilometri, si a fost castigata de germanul Andre Greipel, cel care i-a devansat pe Sagan, Cancellara si Mark Cavendish.

Desi faptul ca australianul Cavendish a fost devansat de Greipel, Sagan si Cancellara in prima etapa de plat a turului a reprezentat o surpriza, aceasta nu a fost cea mai mare a zilei. Marele soc a fost reprezentat de zecile de secunde pierdute de Nairo Quintana si Vicenzo Nibali in clasamentul general. 

Cei doi au pierdut aproape un minut si jumatate in raport cu Alberto Contador si Chris Froome, cei care sunt in acest moment cotati cu cele mai mari sanse la castigarea tricoului galben.

Etapa a avut parte si de o evadare, formata din Perrig Quemeneur (Europcar), Jan Barta (Bora), Stef Celemnt (IAM) si Amindo Fonseca (Bretagne-Seche), iar castigatorul sprintului intermediar de la kilometrul 80,5 a fost Jan Barta. 

La doar un kilometru dupa sprintul intermediar, in pluton a avut loc si o cazatura, Wilco Kelderman, Geraint Thomas si Thomas de Gendt fiind implicati.

Vremea nu a tinut nici ea cu rutierii, vantul dandu-le mari batai de cap. Din cauza vantului, plutonul s-a divizat in mai multe grupuri, lucru care a facut ca Nibali si Quintana sa ramana in urma.

Sosit al treilea, elvetianul Cancellara a primit o bonificatie de 4 secunde, astfel ca a preluat si tricoul galben de la Rohan Dennis.

A treia etapa ii va duce pe ciclisti in Belgia, urmand sa se desfasoare intre Anvers si Huy, pe o distanta de 159,5 kilometri. Etapa se va incheia pe celebra catarare Fleche Wallonne, o catarare de categoria a treia cu o panta medie de 9,6% si o maxima de 19%.

Etapa a II-a

1. A. Greipel (Lotto) 3h 29′ 03”
2. P. Sagan (Tinkoff) acelasi timp
3. F. Cancellara (Trek) a.t.
4. M. Cavendish (Etixx) a.t.
5. D. Oss (BMC) a.t.
6. G. van Avermaet (BMC) a.t.
7. C. Froome (Sky) a.t.
8. T. Dumoulin (Giant) a.t.
9. T. Martin (Etixx) a.t.
10. W. Barguil (Giant) a.t.

Clasament general

1. F. Cancellara (Trek) 3h 44′ 01”
2. T. Martin (Etixx) +3”
3. T. Dumoulin (Giant) +6”
4. P. Sagan (Tinkoff) +33”
5. G. Thomas (Sky) +35”
6. D. Oss (BMC) +42”
7. R. Uran (Eitxx) +42”
8. T. van Garderen (BMC) +44”
9. G. van Avermaet (BMC) +48”
10. C. Froome (Sky) +48”

14. A. Contador (Tinkoff) +1′ 00”

30. B. Mollema (Trek) +2′ 03”

33. V. Nibali (Astana) +2′ 09”

44. N. Quintana (Movistar) +2′ 27”

Modifică setările cookies