Le Tour de France 2015 Le Tour Turul Frantei 2015 Sporturi

FOTO | Editia a 102-a a Turului Frantei a debutat, Rohan Dennis le-a "furat" contratimpul de la Utrecht lui Cancellara si Martin

Australianul Rohan Dennis (BMC) a castigat prima etapa din Turul Frantei 2015 si este primul rutier care va imbraca tricoul galben in aceasta editie.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Iulie 2015, 19:54
Data actualizarii: Duminica 05 Iulie 2015, 17:19

Rutierul de 25 de ani a scos cel mai bun timp in contratimpul individual de la Utrecht - 14 minute si 56 de secunde. Acesta a fost cu doar 5 zecimi mai rapid decat Tony Martin (Etixx-QuickStep).

Turul Frantei 2015 a inceput intr-un oras in care cultura mersului pe doua roti e extrem de dezvoltata si apreciata. Utrecht (Olanda) este orasul in care mai bine de o treime din populatie merge cu bicicleta.

Ticsit de spectatori de toate nationalitatile, orasul Utrecht a gazduit astfel prima etapa a celei de-a 102-a editii a "Le Tour", cel mai important si urmarit tur ciclist al planetei.

Singurul contratimp individual al acestei editii, desfasurat pe o distanta de 14 kilometri, contratimpul de astazi a fost castigat de australianul Rohan Dennis, cel care i-a devansat pe favoritii Cancellara si Tony Martin.

De cealalta parte, dintre favoritii clasamentului general, cel mai bine a stat italianul Nibali, cel care a sosit pe locul 22, la 43 de secunde de Rohan Dennis, insa cu 7, respectiv 15 secunde mai repede decat Chris Froome si Alberto Contador.

Maine, in etapa a doua, plutonul se va deplasa de la Utrecht la Zelande, intr-o etapa destinata sprinterilor. Mark Cavendish, unul dintre recordmenii ultimilor ani, este asteptat sa iasa la rampa, acesta fiind la 9 victorii de etapa in Le Tour de legendarul Eddy Merckx.

 

Rohan Dennis wins the 1st stage and takes the yellow jerseyAll results > www.letour.fr Rohan Dennis remporte cette...

Posted by Le Tour de France on Saturday, July 4, 2015
Modifică setările cookies