david popovici bazin olimpic dinamo Dinamo Sporturi

GALERIE FOTO Imagini spectaculoase! Aici se antrenează David Popovici: ”Transferul lui de la Steaua la Dinamo ține și de acest bazin”

David Popovici (17 ani) se va întoarce astăzi în țară, după cele două medalii de aur cucerite la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, o performanță uriașă pentru sportul românesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 16:57
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 16:58

Dublul campion mondial se antrenează la bazinele de înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo, de unde s-a transferat de la CSA Steaua. 

Bazinul ”Tolea Grințescu” se prezintă în condiții excelente și este primul bazin olimpic omologat din România. www.sport.ro vă prezintă o colecție de imagini impresionante cu bazinul construit în cadrul CS Dinamo în ”mandatul” Elisabetei Lipă, șefa clubului din ”Ștefan cel Mare” între 2009 și 2017.

Transferul lui David de la Steaua la Dinamo. "Un club mare trebuie să-și asume astfel de riscuri"

„Transferul lui David de la Steaua la Dinamo ține și de acest bazin de dimensiuni olimpice, dar și de abilitatea conducătorilor de a vedea potențialul într-un sportiv tânăr și de a prezenta garanții în fața lui. David Popovici ocupase locul patru la Jocurile Olimpice, dar nu știu câți credeau că va deveni un superstar al natației mondiale, în doar un an de zile. 

Un club mare trebuie să își asume astfel de riscuri, dacă vrea să aibă în curte niște sportivi de talie mondială. În acest moment, cred că doar Dinamo poate să îi ofere lui David condiții pentru un sportiv de asemenea nivel", a declarat Elisabeta Lipă pentru Sport.ro

  • Bazinul Olimpic ”Tolea Grințescu” din cadrul CS Dinamo a fost construit în 2016.

David Popovici, campion mondial și la 100 de metri liber

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58, după ce și-a valorificat la maximum finișul devastator. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71. 

România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). 

Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!