VIDEO EXCLUSIV Ce urmează pentru David Popovici, după Mondialul de vis de la Budapesta: "Am discutat și cu părinții lui"

David Popovici a scris istorie la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, după ce, la doar 17 ani, a cucerit două medalii de aur.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Iunie 2022, 10:58
Data actualizarii: Duminica 26 Iunie 2022, 10:58

Popovici a devenit doar al doilea înotător din istorie care reușește să câștige medalii de aur în probele de 200 și 100 de metri liber la aceeași ediție a turneului, după Jim Montgomery, singurul care a mai reușit această performanță, în urmă cu 49 de ani.

Ce urmează pentru David Popovici, după Mondialul de vis de la Budapesta

Ionuț Popa, președintele lui CS Dinamo, club la care este legitimat David Popovici, a intervenit la emisiunea Ora Exactă în Sport și a fost întrebat la ce ar trebui să ne așteptăm de la tânărul sportiv român de acum încolo, după performanețele extraordinare de la Budapesta.

"La medalii olimpice, așteptăm la Paris acum. Da, acolo este visul cel mare. Am discutat și cu părinții și este normal să îți dorești, pas cu pas, să atingi culmile cele mai înalte", a fost răspunsul ferm al lui Ionuț Popa.

David Popovici a participat deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anul trecut, unde a fost cel mai tânăr membru din echipa României. El a încheiat pe locul 4 în finala probei de 200 de metri liber, la doar două sutimi de medalia de bronz.

  • Următoare ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc la Paris, în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Tot la Ora Exactă în Sport, Ionuț Popa a fost întrebat dacă numărul înscrierilor la CS Dinamo a crescut după performanțele lui David Popovici.

"Din ce am discutat cu doamna Andronache Georgeta, care coordonează aceste discipline, noi eram oricum full din punct de vedere al înscrierilor, nu mai avem spațiu. Nu mai putem înscrie la natație sau inițiere în înot, nu ne permite infrastructura. Cel puțin pe timpul verii nu reușim. Doar prin înlocuire, pleacă un copil și vine altul", a mai spus Ionuț Popa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!