david popovici Michael Phelps natatie Sporturi

David Popovici a primit un mesaj de la legendarul Michael Phelps: "Nu mă așteptam! De mic copil îmi doream asta!"

David Popovici s-a întors în România după performanțele extraordinare realizate la Campionatele Europene de natație de la Roma.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 August 2022, 20:01
Data actualizarii: Vineri 19 August 2022, 20:01

Sportivul de 17 ani a fost desemnat de cel mai bun sportiv în probele masculine de la Campionatele Europene de la Roma. Popovici a cucerit două medalii de aur: una la 100 m liber (46.68 - un nou record mondial de seniori) și una la 200 m liber (1.42.97 - un nou record mondial de juniori).

Reacția lui David Popovici, după ce a fost felicitat de Michael Phelps

Întrebat care este cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-a primit după performanțele de la Roma, David Popovici l-a nominalizat pe legendarul Michael Phelps, care i-a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor sociale.

"Cred că cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Phelps. Bine, mesajul nu a fost chiar direct de la Michael Phelps, însă a pus la el pe story, pe Instagram, că sunt rapid și cred că a fost mesajul la care nu mă așteptam.

De mic copil îmi doream să afle cineva ca Michael Phelps de mine", a spus David Popovici, într-un interviu pentru Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

  • Michael Phelps (37 de ani) este un fost înotător american care are în palmares nu mai puțin de 28 de medalii cucerite la Jocurile Olimpice, în perioda 2004-2016, 23 dintre ele fiind de aur. 

"Asta e rapid!!! Felicitări, David Popovici!", a fost mesajul lui Michael Phelps pe Instagram pentru sportivul român, după recordul mondial stabilit în proba de 100 de metri liber, la care a adăugat trei emoticoane cu aplauze și unul care exprimă uimirea.

Ce urmează pentru David Popovici

Elevul lui Adrian Rădulescu va face curând deplasarea la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori din Lima. 

Competiția din Peru e programată în perioada 30 august - 4 septembrie, în Complexul Videna Aquatic, unde delegația României va fi una numeroasă. 

David Popovici (17 ani) nu a decis deocamdată în ce probe va lua startul la Mondialul de juniori din Peru.

Star al competiției de la Roma, înotătorul de la CS Dinamo a fost lăudat, printre alții, de Bob Bowman, celebrul fost antrenor al lui Michael Phelps, iar site-ul Federației Europene de Natație a oferit o reacție antologică: "Roma își va aminti mereu de tine, David!"

Modifică setările cookies