Andrei Draghici Alex Matei Sporturi

Comunicatul FR de Polo după decesul lui Andrei Drăghici. Precizările lui Alex Matei, șeful forului

FR Polo propune ca bazinul descoperit din incinta Clubului Dinamo să fie redenumit în "Bazinul Andrei Cristian Drăghici".  Federaţia anunţă că jucătorul era cu analizele sportive/testele sportive la zi.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Martie 2022, 08:00
Data actualizarii: Marti 29 Martie 2022, 08:28

Pe 26 martie, poloistul Andrei Drăghici, legitimat la Dinamo, a murit chiar în timpul partidei cu Rapid din Superliga Națională. Tragedia a avut loc la bazinul Rapid.  În timpul celei de-a patra reprize, orădeanului în vârstă de 23 de ani i s-a făcut rău și a ieșit la marginea bazinului. 

FR de Polo a venit luni seara cu un comunicat oficial. Prin vocea președintelui Alex Matei, Federația arfirmă că sportivul avea analizele la zi.

"Aşa după cum s-a dezbătut pe larg în spațiul public, atât în media naţională, cât și pe blogurile unor ziarişti, dar şi pe rețelele de socializare, Federaţia Română de Polo înţelege să revină, aşa după cuma promis şi aanunțat anterior, cu unele detalii şi precizări legate de decesul unui tânăr sportiv.

Astfel, pe data de 26.03 a.c., în conformitate cu programul anunțat al Superligii Naţionale de Polo, cu ocazia meciului desfăşurat în cadrul sezonului regulat, dintre echipele Rapid București şi Dinamo Bucureşti, a avut loc decesul jucătorului Andrei Cristian Drăghici, în vârstă de 23 de ani, component al echipei clubului dinamovist, care a acuzat, aflându-se în apă, dureri în zona pieptului (cauzele exacte ale tragediei urmând a fi stabilite cu exactitate în urma necropsiei, având în vedere ca decesul a fost considerat de polițiștii Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ca unul suspect).

La faţa locului, respectiv în incinta Bazinului Clubului Rapid, au intervenit pelângă echipa medicală de urgenţă, care este în mod obligatoriu asiguratădeechipa gazdă şi fără de care nu se acceptă începerea competiţiei de cătredelegatul oficial al federaţiei, încă un echipaj SMURD, apelat în regimdeurgenţă, ambele coordonându-şi eforturile pentru a-l resuscita pe jucător. Cu toate acestea, după mai bine de 60 de minute, procedura a fost întreruptă, acesta neputând fi salvat şi readus la viaţă, decesul fiind oficial declarat în jurul orei 13.00, a zilei respective.

Tânărul Andrei era sportiv de performanță de peste 15 ani și fost component al echipelor CS Crişul Oradea, CS Corona Sportul Studenţesc, CSA Steaua Bucureşti, pentru care a obtinut mai multe medalii naţionale şi în prezent component al clubului Dinamo Bucureşti de peste 4 ani, interval de timpîncare a contribuit prin pregătire temeinică, tenacitate şi dăruire exemplară, săajute ultima sa echipă de club, să se claseze mai mulţi ani consecutiv, pepodiumul campionatului national.

Totodată, pentru a evita eventuale speculaţii, trebuie să precizămcă din punctul de vedere al F.R. Polo, jucătorul era cu analizele sportive/testele sportive la zi și nu era cunoscut cu afecțiuni care să-l faca incompatibil cuactivitatea sportivă de performanță. Având în vedere aceste aspecte dar şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă sportivul pentru culorile clubului pe care îl reprezenta şi iubea, aducemlacunoştinţa iubitorilor acestui sport, dar şi publicului larg, că Biroul Federal al F.R. Polo a luat decizia de a supune atenției, printr-un memoriu oficial transmis conducerii M.A.I., ministrului Lucian Bode, azi 28.03 a.c. câteva propuneri prin care să fie cinstită post mortem memoria acestui minunat băiat. 

Dintre acestea menționăm că F.R. Polo a propus conducerii M.A.I. acordareauneia dintre următoarele distincţii: - înaintarea post mortem la gradul de agent de poliţie; - acordarea uneia dintre distincțiile prevăzute de legislația în vigoare pentrusacrificiul suprem în îndeplinirea misiunilor; - redenumirea bazinului descoperit din incinta Clubului Dinamo în"Bazinul Andrei Cristian Drăghici" şi montarea la intrare a unei plachete comemorative, care să ateste acest fapt. Federaţia Română de Polo, apreciază că respectivul demers, ar fi un gest derecunostinţă, de maximă omenie şi de mângâiere pentru familie, părinți și frate. Nu în ultimul rând dorim să transmitem pe această cale sincere condoleanţefamiliei lui Andrei cât şi cluburilor unde a crescut şi activat Andrei, dar mai ales Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, al cărui jucător a fost, în ultimul său meci", e comunicatul remis de Alex Matei, președintele FR de Polo.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!