Vlad Stancu cine e vlad stancu inot Sporturi

FOTO Cine e Vlad Stancu, noul puști-minune din înotul românesc

Natația românească e plină de campioni care fac sacrificii pentru a ajunge la Jocurile Olimpice. Vlad Stancu are o poveste frumoasă.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Aprilie 2022, 18:07
Data actualizarii: Marti 05 Aprilie 2022, 18:18

Vlad Stancu este noua speranță din natația românească și alături de David Popovici reprezintă viitorul nostru în acest sport. Vlad este specialist în probele de fond, 800 și 1500 de metri, iar până acum a doborât 25 de recorduri naționale, cel mai vechi, din 1988. 

„Primul meu record l-am bătut la vârsta de 14 ani, la Campionatul Național de la Pitești, în proba de 800 de metri. A fost o senzație superbă, cred că a fost unul dintre cele mai vechi recorduri din natația masculină, data din 1988”, spune Vlad Stancu, câștigător a 10 medalii de aur la Campionatul Național de Natație în bazin de 50 de metri de la Bacău.

La Campionatul Național de Natație de la Bacău a câștigat nu mai puțin de ....10 medalii!  „Am bătut recordul la 18 ani, la 800 de metri liber și la 17 ani la 400 de metri mixt”, continuă sportivul în vârstă de 16 ani. 

Reprezintă România la CE de Juniori de la Otopeni

În luna iulie, Vlad va purta tricolorul la Campionatul European de Juniori la Înot, competiție care va avea loc în premieră, în România,  la Otopeni. 

„Am fost atât de fericit când am aflat că acest campionat se va ține în țara noastră, sunt pregătit și știu că voi avea rezultate foarte bune acolo”, mai spune Stancu, pentru sportsnet.

Ca să ajungă la performanțele pe care le are, Vlad recunoaște că face multe sacrificii. 

Vlad Stancu: "Uneori apuc să și dorm"

„Îmi încep ziua foarte devreme, în jur de ora 5, ca să ajung la 7 la antrenament, uneori am și sală înaintea antrenamentului de dimineață.

Apoi am  masă, merg la liceu, apoi merg acasă, uneori apuc să și dorm. După-amiază am al doilea antrenament”, dezvăluie Vlad Stancu. 

  • „Vreau să ajung la Jocurile Olimpice. Este o senzație superbă când se aude imnul național în boxe, este un sentiment de iubire față de patrie” - Vlad Stancu, câștigător a 10 medalii de aur la Campionatul Național de Natație în bazin de 50 de metri de la Bacău. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies