David Popovici, "Newcomer of the Year" în înotul mondial. Ce a avut în plus față de rivali

david popovici CS Dinamo inot Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Decembrie 2021, 16:24
Data actualizarii: Marti 28 Decembrie 2021, 16:37

Încă o distincție pentru sportivul legitimat la CS Dinamo. 

Revista ”Swimming World Magazine”, cea mai influentă și mai rafinată publicație din lume dedicată înotului, l-a ales pe David Popovici drept ”Newcomer of the Year”, distincție ce răsplătește sportivul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în 2021, informează CS Dinamo.

”În 2021 nu au lipsit nou-veniți remarcabili, de la Matthew Sates, o stea în ascensiune din Africa de Sud, până la Sun-Woo Hwang, reprezentând într-un mod impresionant Coreea de Sud. Însă adolescentul român David Popovici primește premiul Newcomer of the Year în înotul masculin mondial, datorită consecvenței și naturii uimitoare a performanțelor sale de top”, scrie ”Swimming World Magazine” despre sportivul legitimat la CS Dinamo.

Pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu. David (17 ani) a avut un an spectaculos, cu patru medalii (și două recorduri mondiale la Europeanul de juniori, o medalie de aur la Europeanul de seniori în bazin de 25 m și un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber. 

David Popovici a câştigat recent și Premiul Piotr Nurowski pe anul 2021, după ce a fost votat drept cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară, la Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Samorin (Slovacia).

David Popovici a câştigat în 2021 o medalie de aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt (25 metri), trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi a obţinut un loc 4 la JO 2020 de la Tokyo, în proba de 100 m liber.

"În sport psihicul are ponderea cea mai importantă. În natație, sportivii sunt diferiți: unii cresc mai repede, alții nu, iar raportul de forță fizică nu e totdeauna egal. Diferența o face psihicul, cred eu: trebuie să știi cine ești, ce vrei, să știi că singura persoană cu care "te întreci" ești doar tu însuți, să nu te raportezi la ceilalți, să asculți si, mai ales, să ai răbdare.

Să pui cărămidă cu cărămidă, să nu te grăbești, să urmezi ceea ce antrenorul meu mi-a spus: "să nu lași niciodată succesul să ți se urce la cap și înfrângerea să îți coboare la inimă. Pe scurt, în inot psihicul unui competitor este foarte important iar de cele mai multe ori, decisiv", spunea David Popovici, într-un interviu acordat în revista A List.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!