Simone Tempestini Lewis Hamilton Solberg Sporturi

FOTO ȘI VIDEO Ce performanță! Un pilot român, nominalizat de federația mondială alături de Hamilton și Solberg

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a fost nominalizat de FIA pentru titlul de Action of the year în motorsportul mondial alături de nume precum Lewis Hamilton și Oliver Solberg.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 16:02
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 16:13

FIA a făcut o selecție din cele mai spectaculoase momente ale sezonului 2022, iar fanii au ocazia să voteze viitorul câștigător pe site-ul oficial.

Tempestini, nominalizat de federația mondială alături de Hamilton și Solberg

Este pentru prima oară când un pilot român este nominalizat la un premiu pe care FIA îl va înmâna chiar în cadrul galei de ceremonie de la finalul anului. Tempestini a fost ales ca urmare a fazei din etapa europeană de raliuri, care a avut loc în Azore în primăvară, și unde a evitat un accident și chiar l-a depășit pe spaniolul Pardo, deși spațiul era extrem de îngust și totul părea o misiune imposibilă.

În total, au fost nominalizate 11 momente din 11 cele mai importante campionate care au loc sub egida FIA, printre care Formula 1, WRC, ERC, Formula E sau Mondialul de Rally Cross. Câștigătorul va fi declarat pe baza voturilor fanilor de pe site-ul FIA. Tempestini poate fi votat aici: https://woobox.com/d5ktcm 

Printre cei care au mai fost nominalizați anul acesta se numără Lewis Hamilton și Oliver Solberg. În trecut, printre cei care au mai primit trofeul pentru Action of the Year se numără Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso și Esapekka Lappi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!