EXCLUSIV Carol Eduard Novak, despre cea mai mare realizare a Ministerului: „Dacă nu se respectă, aplicăm amenzi!” La ce s-a referit 

Eduard Novak Ministerul Tineretului si Sportului MTS Sporturi Eduard Novak
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 13:23
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 13:24

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat în vara anului 2022 ordinul care obligă sporturile de echipă să aibă în lot minimum 40% sportivi români. 

La momentul respectiv, Dan Petrescu a răbufnit la adresa regulii impuse de MTS, spunând în cadrul unei conferințe de presă că „e imposibil la fotbal” să poate fi aplicat ordinul respectiv.

MTS Novak, despre cea mai mare realizare a Ministerului: „Dacă nu se respectă, aplicăm amenzi!” La ce s-a referit

După mai bine de șase luni, Eduard Novak a fost întrebat despre cea mai importantă realizare a Ministerului Tineretului și Sportului, evidențiind că ordinul care a intrat în Monitorul Oficial în vară a avut un impact major asupra sportului românesc. Mai mult, MTS a precizat că se vor aplica și amenzi în cazul în care regulile nu vor fi respectate.

„(n.r. Cea mai importantă realizare a ministerului) Cred că strategia națională pentru sport este ceva fundamental. Va fi busola, va fi targetul sportului românesc. Ordinul 40 la sută privind sporturile de echipă este un semn extrem de evident că aceste sporturi trebuie să schimbe ceva în cadrul statutului lor, regulamentelor lor ca să dea șansa efectiv sportivilor români autohtoni să poată să joace.

E un început. Eu știu că a fost un șoc, dar la un moment dat trebuie să punem piciorul în prag și să luăm o altă direcție. Marea majoritate a echipelor respectă, altele nu. Am mărit amenzile în legea sportului. Am mărit amenzile de la 15 la 30.000 de lei și prin DJS-urile noastre putem trimite directorii să inspecteze aceste meciuri, dacă se respectă norma sau nu și să aplicăm amenzi chiar dacă ministerul niciodată în istoria sa nu a amendat pe nimeni”, a spus Eduard Novak pentru PRO TV și Sport.ro.

Ce a spus Dan Petrescu despre ordinul impus de Novak

„E imposibil la fotbal! Toate cluburile şi-au făcut planurile, au luat jucători. Ce faci acum? Dai afară fotbaliştii? Ar fi ceva împotriva regulilor. Eu nu pot spune dacă e bine sau nu! Dar nu cred că e normal să fie aplicată din acest sezon. Poate din următorul, ca să ştii ce să faci! Mie nu-mi plac regulile astea, cu jucătorul U21, cu punctele care se iau. Nu-mi plac pentru că nu au adus nimic în fotbal.

Am băgat fotbalişti U21 şi unde am ajuns? Suntem jos. Sunt mulţi jucători U21 care au rămas fără echipe, chiar dacă au jucat meciuri în prima ligă. De ce? Pentru că nu au valoare! Cu punctele înjumătăţite au spus că se face spectacol... Iar acum asta cu mai mulţi români! Păi românul dacă este bun îl bagi şi joacă. Dacă nu e bun, nu joacă”, spunea antrenorul CFR-ului în vară, în cadrul unei conferințe de presă.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!