FOTO Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu luptă pentru calificarea la Paris în proba de dublu-mixt

Bernadette Szocs Jocurile Olimpice de la Paris Ovidiu Ionescu Tenis De Masa turneu preolimpic Sporturi Bernadette Szocs, antrenorul Andrei Filimon și Ovidiu Ionescu
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 15:27
Data actualizarii: Miercuri 10 Aprilie 2024, 17:50
  • Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs - Nicolas Burgos/Paulina Vega (Chile)/Denislav Kodjabashev/Maria Yovkova (Bulgaria), joi, ora 14:45

Calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris (echipe feminin, simplu feminin) poate fi urmată de un nou moment important pentru tenisul de masă românesc.

Între 11-12 aprilie, în Havirov, Cehia, patru perechi vor obține calificarea la JO prin turneul preolimpic la care participă și perechea tricoloră de dublu mixt formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu și antrenată de Andrei Filimon. 

  • Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu

Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs este perechea clasată pe locul al optulea mondial și medaliată cu bronz la ultima ediție a Jocurilor Europene.

În turneul preolimpic, fiecare pereche de dublu mixt are două șanse de calificare. Turneul constă în două stagiuni, cu câte două faze eliminatorii în fiecare zi:

Joi: KO1 și KO2

Vineri: KO3 și KO4

Câștigătorii KO1 și KO2 se califică la JO și nu vor participa în stagiunea secundă.

Finaliștii învinși, semifinailiștii învinși și sfertfinaliștii învinși în KO1 și KO2 pătrund în KO3 și KO4, pentru o nouă oportunitate de calificare.

Câștigătorii KO3 și KO4 se califică la JO.

Clasamentul mondial reprezintă, de asemenea, un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Meciurile pot fi urmărite pe Olympics.com. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!