GALERIE FOTO A murit Costel Corduneanu, luptătorul olimpic de top devenit interlop! Leonard Doroftei: ”Rămas bun, Champ”

Costel Corduneanu Jocurile Olimpice din 1992 Jocurile Olimpice din 1996 Leonard Doroftei lupte libere Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 11:46
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 11:53

Constantin Corduneanu a participat la Jocurile Olimpice din 1992 și 1996.

Campionul la lupte libere Constantin Corduneanu a murit luni, la 54 de ani, după o intervenție chirurgicală la inimă.

"Federaţia Română de Lupte anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a celui care a reprezentat luptele libere româneşti cu succes - Costel Corduneanu. 

Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iaşi, fiind campion mondial de cadeţi, vicecampion european şi participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 - Barcelona, 1992, respectiv locul 14 - Atlanta, 1996. 

Federaţia Română de Lupte transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor! Dumnezeu sa îl odihnească!", a scris FRL pe pagina oficială de Facebook.

Fostul luptător devenise în ultimele două decenii unul dintre membrii temutului clan al Cordunenilor, el fiind și închis o perioadă.

”Rămas bun, Champ”, a scris fostul boxer Leonard Doroftei la dispariția lui Costel Corduneanu.

”Din păcate, Constantin Corduneanu a luat-o pe un drum greșit”

”Deși a avut un trecut remarcabil în sport, din păcate, după retragerea din activitate, Constantin Corduneanu a luat-o pe un drum greșit. 

Și și-a creat reputația unui interlop temut, fiind implicat în jafuri, trafic de arme, persoane și droguri. De altfel, a și ajuns să conducă temutul Clan Corduneanu. La un moment dat, 24 din membri ai clanului au și fost judecați într-un dosar de crimă organizată, însă au scăpat, pe motiv că faptele s-au prescris. 

Totuși, Constantin Corduneanu a și stat o perioadă după gratii, mai precis șapte luni și jumătate. În ianuarie 2020, el s-a predat autorităților și a început executarea unei condamnări de trei ani”, a scris și Adevărul

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!