Joan Laporta fc barcelona Gerard Pique Xavi Hernandez Spania

„Xavi i-a spus că nu se bazează pe el! A văzut adevărul în final!” Joan Laporta a vorbit despre retragerea lui Gerard Pique 

Gerard Pique (35 ani) a decis să se retragă din fotbal, șocând lumea cu anunțul pe care l-a făcut în urmă cu o săptămână și jumătate, într-o seară de joi, prin intermediul unui clip. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 15:27
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 15:29

Fundașul iberic a jucat ultimul său meci al carierei pe Camp Nou, unde s-a stabilit record de audiență în acest sezon, de 92.605 persoane, cei mai mulți oameni strănși acasă de echipa de fotbal masculină din 2019 încoace. Gerard Pique și-a luat astfel la revedere de la fotbal, decizia fiind luată după meciuri bune în care a fost lăsat pe banca de rezerve de către Xavi Hernandez. 

Joan Laporta a comentat retragerea lui Gerard Pique

Într-un interviu acordat recent, Joan Laporta a vorbit despre decizia lui Gerard Pique de a se retrage, dezvăluind că i-a aparținut în totalitate jucătorului. Cu toate astea, președintele Barcelonei a spus clar că Xavi Hernandez i-a transmis fundașului la începutul sezonului că nu va fi folosit, în ciuda dorinței sale de a juca și de a fi titular. 

„Pique și-a decis singur plecarea. Motivată desigur de o subiectul sportiv. Dacă Gerard ar fi avut încrederea antrenorului și ar fi jucat ca titular indiscutabil, în mod clar nu ar fi plecat. Pique a decis ce a dorit să facă, iar noi, conducerea, am respectat acest lucru. 

Xavi a fost extrem de sincer cu el. Din primul moment antrenorul i-a spus că nu se bazează pe el și am vorbit și eu cu el despre situația sa. Dar Gerard e un bărbat competitiv, un câștigător, și se vedea încă drept titular și a vrut să continue. Deși în final a văzut adevărul și a luat o decizie. A avut un mod de a se despărți de club, ținând cont că a fost prematur, foarte frumos. Întotdeauna ne dorim ca eroii noștri să fie eterni, însă e imposibil. 

Clubul îi plătește tot ce îi datorează până în ultima zi de muncă a lui Gerard”, a declarat Joan Laporta pentru sport.es

Modifică setările cookies