„Sunt fericit aici!” Robert Lewandowski a comentat eliminarea Barcelonei din Champions League: „Trebuie să fim mai inteligenți!” 

Robert Lewandowski fc barcelona Spania
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 31 Octombrie 2022, 10:35
Data actualizarii: Luni 31 Octombrie 2022, 10:39

Robert Lewandowski (34 ani) nu regretă sub nicio formă transferul la FC Barcelona, în ciuda eliminării din grupele UEFA Champions League. 

Atacantul polonez este golgheterul echipei în acest sezon, iar în ultima etapă din LaLiga, în deplasarea cu Valencia, a adus victoria echipei cu un gol marcat în prelungiri. Robert Lewandowski însă s-a văzut eliminat încă din faza grupelor UEFA Champions League alături de FC Barcelona, iar una dintre echipele care a „contribuit” la eliminare a fost chiar Bayern Munchen, fosta sa echipă. 

Fotbalistul a oferit un interviu după eliminarea echipei din competiția supremă, reîntărind faptul că se simte extrem de bine la FC Barcelona și este fericit cu alegerea făcută. 

Analiza lui Robert Lewandowski după primele luni la FC Barcelona

Totodată, Robert Lewandowski a spus că este conștient că echipa se află într-un plin proces de reconstrucție și e nevoie de timp și răbdare pentru a ajunge la rezultatele dorite. Analizând eliminarea din Champions League, atacantul polonez a spus și ce a lipsit din jocuri. 

„Sunt la clubul la care îmi doresc să fiu și când te simți comod și fericit totul este mai ușor. Suntem în continuă evoluție. Nu mă așteptam să vin și să fie totul bine încă din primul sezon. Insist că este un proces care necesită timp și răbdare”, a declarat Robert Lewandowski pentru La Vanguardia

În ceea ce privește eliminarea din Champions League, atacantul polonez a făcut o analiză clară a ceea ce se întâmplă la echipă. 

„Barca ar trebui să fie în optimi. Înainte să vin aici eram conștient că primul sezon ar putea fi mai dur decât ar trebui în mod normal. Suntem într-un proces de reconstrucție care necesită timp, trebuie să fim mai răbdători. 

Unele situații trebuie să le înfruntăm cu mai multă inteligență, în fotbal uneori trebuie să știi cum să câștigi și nu cum să joci pentru a câștiga și asta ni se întâmplă. Însă astfel de lucruri ne fac mai puternici pentru viitor”, a adăugat atacantul polonez. 

Ce ar „lua” Robert Lewandowski de la Bayern Munchen la FC Barcelona 

Totodată, întrebat dacă ar putea alege o calitate de-ale lui Bayern Munchen pentru a o duce la FC Barcelona, acesta a ales „stabilitatea”, argumentându-și răspunsul pe care l-a dat. 

„Cu tot ce a suferit Barca în ultimii ani nu poți pretinde ca într-o lună să se schimbe totul. E nevoie de timp și echipa se va îmbunătăți, ba chiar va fi din nou cea mai bună”, a concluzionat fotbalistul. 

  • 18 goluri și 4 assist-uri a bifat Robert Lewandowski în 17 meciuri jucate în acest sezon. 
  • 45 de milioane de euro este cota lui Robert Lewandowski conform Transfermarkt. 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!