Spania

„Înainte se încasau 120.000 de euro, acum 40 de milioane!” Explicațiile lui Gerard Pique după ce au apărut înregistrări audio cu el vorbind cu președintele Federației 

Gerard Pique (35 ani) a vorbit despre înregistrările controversate apărute în presa din Spania. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 19 Aprilie 2022, 10:34
Data actualizarii: Marti 19 Aprilie 2022, 10:35

Publicația El Confidencial a publicat o serie de înregistrări audio în care apar discuții ale fundașului de la FC Barcelona, care este și CEO al unei firme de investiții în sport, Kosmos, cu președintele Federației din Spania de fotbal, Luis Rubiales. Subiectul discuțiilor a fost Supercupa Spaniei, disputată de câțiva ani în Arabia Saudită.

Cel care a intermediat schimbarea formatului a fost chiar Pique, iar în înregistrări fotbalistul vorbește și despre cum ar trebui împărțiți banii între echipe. Materialele au stârnit revoltă în Spania, însă jucătorul a ținut să ofere detalii. 

Explicațiile lui Gerard Pique despre înregistrările audio apărute în presa din Spania 

Fundașul a ținut să lămurească situația într-un live făcut pe contul său de Twitch, în care a oferit noi detalii, punctând că înregistrarea postată a fost scoasă din context. 

„Este o înregistrare scoasă din context. Eu doar îl ajut pe președinte să obțină o formulă care să aibă logică. Încerc să ajut. Nu au legătură treburile comerciale cu cele sportive. Eu doar am adus o ofertă pentru Federație. Înainte să se schimbe formatul se încasau 120.000 de euro, acum sunt 40 de milioane. 

Vorbim despre un lucru legal. Putem să dezbatem despre moralitate, însă singurul lucru ilegal în această chestiune este apariția acestor înregistrări. În 2019 se știa deja de existența comisionului pentru Kosmos. Nu am nicio problemă să explic aceste lucruri. Kosmos face afaceri cu UEFA, Federația, Liga...e o afacere pentru toată lumea. 

În mod oficial, noi încasăm comision direct de la guvernul Arabiei Saudite. În niciun caz nu am încasat ceva de la Federație: patru milioane de euro (10% dintre cele 40 de milioane de euro ale acordului). Nu am niciun acord comercial cu Federația. 

Nu știu dacă mă atacă pe mine sau Federația, însă ce e clar este intenția rea de a pune acele înregistrări într-un mod ilegal. Nu credeam că se va crea o astfel de situație. Nu s-a făcut nimic pe ascuns, s-au urmat toți pașii necesari”, a declarat Pique citat de cotidianul SPORT

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies