Frenkie de Jong Chelsea fc barcelona transferuri vara Spania

Singurul club la care va evolua Frenkie de Jong, în cazul unei despărțiri de FC Barcelona. Anunțul neașteptat

Frenkie de Jong a fost aproape să plece de la FC Barcelona în nenumărate rânduri în această perioadă de mercato.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Iulie 2022, 21:06
Data actualizarii: Marti 26 Iulie 2022, 21:06

Manchester United a fost "disperată" la un moment dat să-l achiziționeze pe starul olandez. Cu toate acestea, de Jong a încercat să rămână cât mai fidel Barcelonei, și-a exprimat dorința că vrea să mai stea în Spania, iar conducerea a făcut-o la fel la rândul ei.

Totuși, publicația spaniolă Sport.es a făcut o dezvăluire de ultim moment și a mărturisit singurul club unde Frenkie de Jong ar accepta să joace. Este vorba de londonezii de la Chelsea. 

Frenkie, la Chelsea

Cotidianul a scris că londonezii de la Chelsea nu dispun de fondurile necesare pentru a plăti cât își dorește Barca să ia pe de Jong, circa 80 milioane de euro. United ar fi fost în stare, însă nu a existat niciun acord între gruparea catalană și formația din nordul Angliei.

  • Frenkie este cotat la 60 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate

Mijlocașul central a fost cedat de Ajax Amsterdam în vara anului 2019 pe 86 milioane de euro, bani pe care Barcelona i-a achitat fără nicio problemă. 

Valoarea pe piață a lui de Jong, potrivit Transfermarkt, din acea perioadă era de 85 milioane de euro, cu 25 milioane mai mult decât este acum.

Frenkie, la Barcelona

Olandezul a bifat 138 de apariții în tricoul catalanilor, a înscris 13 goluri și a pasat decisiv în 17 situații. Nu a văzut niciodată cartonașul roșu direct, în schimb, l-a primit doar ca urmare a două galbene.

Singurul trofeu pe care de Jong l-a adjudecat cu FC Barcelona a fost în sezonul 2020/21, moment în care a câștigat Cupa Spaniei. La Ajax, mijlocașul a cucerit titlul în sezonul 2018/19 și cupa în aceeași stagiune.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!