Nasser Al-Khelaifi Malaga Spania

Șeicii vs Real și Barca?! Nasser Al-Khelaifi confirmă interesul miliardarilor din Qatar pentru un club istoric din Spania 

Qatarezii continuă să caute să se extindă în fotbalul din Europa și ar putea prelua o echipă din Spania. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 24 Martie 2023, 17:54
Data actualizarii: Vineri 24 Martie 2023, 17:57

Președintele lui Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi (49 ani), a fost întrebat într-un interviu acordat vineri despre zvonurile conform cărora Qatar Sports Investment, compania sa, ar fi gata să cumpere Malaga CF, echipă aflată într-o situație extrem de delicată. 

Oficialul campioanei en-titre din Franța a acordat un interviu în presa din Spania, iar acolo a fost întrebat despre interesul pentru gruparea iberică. Al-Khelaifi nu a negat posibilitatea ca clubul spaniol să fie achiziționat, însă nici nu a confirmat. 

Nasser Al-Khelaifi, despre posibilitatea de a cumpăra Malaga 

Al-Khelaifi a avut însă cuvinte de laudă la adresa clubului și orașului, lăsând totuși de înțeles că există șanse ca QSI să investează și în campionatul spaniol. 

„Lumea este mereu curioasă în legătură cu lucrurile care sunt la vânzare. Căutăm oportunități, e un club fantastic iar acum se află într-o situație dificilă. Dacă există oportunitate, de ce nu? Orașul și clubul sunt fantastice. 

Cred că a fost o persoană din Malaga care a întrebat. Nu pot să spun nici da nici nu. Nu spun ce vom face, nu pot oferi un răspuns definitiv”, a declarat Nasser Al-Khelaifi pentru Marca

Malaga este aproape de a treia ligă din Spania, însă în cazul unei investiții din partea QSI și cu transferuri importante clubul ar putea reveni pe prima scenă și le-ar putea amenința serios pe Barca și Real. De-a lungul ultimilor ani, Al-Khelaifi și-a exprimat în repetate rânduri aversiunea față de cei doi granzi din LaLiga. 

Bogații lui PSG vor să cumpere Málaga, aflată cu un pas în liga a treia din Spania

Qatar Sports Investment, compania lui Al-Khelaifi, vrea să cumpere Málaga CF, fostă sfert-finalistă în UEFA Champions League, în ediția 2012-2013. Aflată acum aproape de o retrogradare în a treia ligă, gruparea din Andaluzia ar putea deveni al treilea club din portofoliul qatarezilor, după PSG și Braga.

Potrivit jurnalistului spaniol Pedro Morata, Al-Khelaifi a început deja negocierile și săptămâna viitoare va veni personal pe Costa del Sol. În acest moment, Málaga CF aparține unui alt om de afaceri din Qatar, șeicul Abdullah Al Thani, responsabil pentru dezastrul financiar și sportiv din ultimele sezoane.

Înainte de a vinde clubul, Al Thani trebuie să depoziteze 9 milioane de euro, ca garanție, pentru a își recupera acțiunile clubului și a putea face tranzacții. Până atunci, Málaga este condusă de un administrator judiciar.

Suporterii echipei din sudul Spaniei sunt destul de sceptici în privința tranzacției, mai ales că experiența patronatului din Qatar nu a fost una de succes. Preluată de Al Thani în 2010, Málaga a trăit un coșmar în ultimii cinci ani. În acest moment, trupa de pe Costa del Sol este pe locul 20 în Segunda División, la zece puncte de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare.

Cum a distrus „un șeic de prost gust” clubul Málaga

Când a preluat Málaga, Abdullah Al Thani a promis că va construi o super echipă în sudul Spaniei. Qatarezul a investit peste 80 de milioane de euro în transferuri și a reușit să ducă echipa până în sferturile UCL, unde a fost eliminată dramatic de Borussia Dortmund (0-0 și 2-3).

Pentru „los boquerones” jucau atunci nume ca Isco, Demichelis, Toulalan, Joaquín, Baptista sau Saviola. În primii ani ai domniei lui Al Thani, la Málaga au ajuns și alți fotbaliști celebri, ca Ruud van Nistelrooy, Santi Cazorla sau Carlos Kameni.

Totul s-a rupt când autoritățile de pe Costa del Sol nu i-au facilitat șeicului anumite investiții în zonă. Al Thani avea în plan să dezvolte afaceri luxoase la Marbella, una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa și un loc cu un potențial economic uriaș.

După ce autoritățile nu i-au oferit favorurile așteptate, qatarezul a tăiat investițiile și a lăsat clubul cu datorii de peste o sută de milioane de euro. În același timp, și-a pus rudele în funcții de conducere și le-a plătit cu salarii uriașe, nejustificate de pregătirea acestora.

Al Thani, care se plimba prin magazinele de lux din Marbella, își etala mașinile de sute de mii de euro și se fălea că va revoluționa Costa del Sol, a fost caracterizat de spanioli drept un om fără nicio strategie, care are o idee dimineața și până seara se răzgândește complet. A lăsat în urmă haos și imaginea unui grandoman de „prost gust, lipsit de maniere”, așa cum îl descria fostul consilier pe probleme sportive al primăriei din Málaga.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!