Ronald Koeman fc barcelona Lionel Messi xavi Spania

Ronald Koeman rupe tăcerea după demiterea de la Barcelona: "De ce a trebuit ca Messi să plece? A fost și altceva?"

Ronald Koeman a fost demis de la FC Barcelona la finalul lunii octombrie, după mai multe rezultate slabe la formația catalană.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 10:52
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 10:53

Antrenorul olandez a suferit mai multe eșecuri drastice în mandatul de la Barcelona, precum 1-4 împotriva lui PSG sau 0-3 contra celor de la Benfica și Bayern, în Champions League, iar conducerea a luat decizia de a-l înlocui pe Ronald Koeman cu Xavi Hernandez.

Ronald Koeman: "De ce a trebuti ca Messi să plece?"

Koeman a fost la conducerea Barcelonei și la momentul istoric în care Lionel Messi a părăsit FC Barcelona după 21 de ani și a semnat cu PSG. La acel moment, clubul catalan a susținut că nu au existat resursele financiare necesare pentru a putea înregistra un nou contract al starului argentinian, însă Koeman nu înțelege cum a fost posibil ca, la scurt timp, Barcelona să poată transfera mulți jucători în schimbul unor sume și salarii importante.

Într-un interviu acordat pentru De Gelderlander, Koeman a oferit exemplul Ferran Torres, transferat de la Manchester City, în iarnă, pentru 55 de milioane de euro.

"Dacă e să mă învinovățesc pentru cineva, este că m-am gândit prea mult la interesul clubului și nu la mine. La insistențele conducerii am acceptat ca anumiți jucători să plece pentru a obține banii necesari. Dar când vezi că aduc un jucător pentru 55 milioane de euro la scurt timp după ce Messi pleacă, te întrebi... oare a fost și altceva? De ce a trebuit ca Messi să plece? 

Nu mă veți mai vedea pe Camp Nou pentru moment, încă nu pot. Nu pot să pretind că nu s-a întâmplat nimic. Eu nu am primit ceea ce a primit noul antrenor, Xavi. E în continuare dureros. Eu m-am confruntat cu numeroase accidentări. Acum, Pedri și Dembele sunt apți. Și el a avut aceeași problemă la început, cu mulți jucători accidentați. Fiecare antrenor are nevoie de răbdare din partea conducerii. Xavi a primit-o, inclusiv întăriri. Au fost aduși trei atacanți, ceea ce și mie mi-ar fi plăcut. Dar sunt fericit pentru club, pentru jucători, se descurcă mai bine acum", a spus Koeman, pentru sursa citată.

  • 67 de meciuri a strâns Ronald Koeman la Barcelona, înregistrând 40 de victorii, 11 remize și 16 eșecuri
  • 1,96 este media punctelor/meci a lui Ronald Koeman la Barcelona
Modifică setările cookies