Dani Alves fc barcelona Spania

Record doborât după 58 de ani. Dani Alves intră în istoria catalanilor datorită golului marcat în derby-ul cu Atletico Madrid

FC Barcelona a câștigat meciul cu rivala și campioana Atletico Madrid, scor 4-2, și a urcat pe locul patru în La Liga.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Februarie 2022, 21:17
Data actualizarii: Duminica 06 Februarie 2022, 21:49

Echipa antrenată de Xavi a avut o evoluție entuziasmantă în derby-ul cu rivala din Madrid, iar printre marcatorii partidei s-a aflat și Dani Alves. 

După ce a oferit o pasă de gol în meciul cu Granada, Dani Alves și-a trecut numele pe lista marcatorilor în meciul cu Atletico, stabilind un nou record pentru formația catalană.

Datorită acestei reușite, Dani Alves devine cel mai în vârstă marcator pentru FC Barcelona, la 38 de ani și 276 de zile. Precedentul record era deținut de Joan Segarra, cu 37 de ani, în 1964.

Fără Dani Alves în cupele europene

Dani Alves a fost jucătorul sacrificat dintre cei transferați în perioada de mercato din iarnă, catalanii fiind nevoiți să respecte regula a introducerii pe listă a trei fotbaliști nou transferați.

Xavi a ales să-i treacă pe listă pe Adama Traore, Ferran Torres și Aubameyang și să-l păstreze pe Ousmane Dembele. 

Din lista B, au ajuns disponibili pentru meciurile din Europa League: portarii Tenas și Astralaga, fundașii Comas și Balde, mijlocașii Jandro, Nico, Gavi și Sanz, plus atacantul Ilias. 

FC Barcelona joacă dubla cu Napoli în play-off pentru a ajunge în optimile Europa League. Meciurile vor avea loc pe 17 februarie, pe teren propriu și pe 24 februarie, în deplasare. 

Fundașul dreapta a evoluat la FC Barcelona între 2008 și 2016 și, după experiențele de la Juventus Torino, Paris Saint-Germain și Sao Paulo, a revenit în această iarnă pe ”Camp Nou”.

Modifică setările cookies