Ousmane Dembele Barcelona Dani Alves Fotbal extern

Sprijin pentru Dembele după ce a refuzat să plece de la Barcelona: „Trebuie să fim mai inteligenți!” 

Ousmane Dembele (24 ani) nu a vrut să plece de la Barcelona în această iarnă.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2022, 19:51
Data actualizarii: Vineri 04 Februarie 2022, 19:54

Aflat în ultimele șase luni de contract, jucătorul francez a refuzat propunerile aduse de șefii de pe Camp Nou, una dintre ele din Premier League, prin care ar fi putut pleca de la club. Astfel, Barcelona ar fi încasat și o sumă de bani în schimbul său și nu l-ar fi pierdut gratis, așa cum urmează să se întâmple în vară. 

Catalanii au plătit 105 milioane de euro pentru transferul său, iar suma s-a dovedit a fi o reală 'risipă', în contextul în care Dembele nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, fiind mai mult accidentat. Și viața extrasportivă l-a afectat mult pe starul francez, care din tânără speranță a devenit una dintre cele mai mari țepe ale Barcelonei. 

Dembele a refuzat și salariul de 14 milioane de euro propus de Barcelona pentru a-și prelungi contractul, dorind mai mulți bani. Astfel, rămâne până la finalul sezonului, pentru a încasa restul de salariu, iar apoi va semna cu o altă echipă. Presa internațională informează că francezul ar fi ajuns deja la un acord cu PSG.

Ousmane Dembele, sprijinit de Dani Alves: „Trebuie să fim mai inteligenți și să profităm!”

Legendarul brazilian a revenit la Barcelona pentru a ajuta echipa lui Xavi, iar pentru a semna a acceptat un salariu minim, astfel încât să se încadreze în plafon, în contextul problemelor financiare. Alves a fost adus pentru a fi un exemplu pentru vestiarul catalanilor, iar în ultimul interviu și-a arătat sprijinul pentru Dembele. 

„Trebuie să fim mai inteligenți decât situația și să profităm că avem jucătorul cu noi. Astfel de lucruri se întâmplă în fotbal, însă cât timp rămâne la Barca, trebuie să apere tricoul. Dacă va pleca la finalul sezonului, asta este. 

Însă mai sunt cinci luni. Trebuie să profităm că este aici. Trebuie să fim mai inteligenți, să gândim inteligenți și să profităm că avem jucătorul. E nevoie ca tot vestiarul să fie unit. Trebuie să creăm un ambient pozitiv, în care să nu existe chestii negative. Dacă fiecare își aduce aportul, Barca își va reveni. Acesta este obiectivul tuturor”, a declarat Alves citat de cotidianul SPORT.

Dani Alves, lăsat în afara lotului pentru Europa League! Cum a reacționat

Xavi Hernandez putea să înscrie doar trei dintre cei 4 jucători înscriși de catalani în iarnă, astfel că Dani Alves a fost lăsat în afara lotului. Antrenorul a decis să îl păstreze pe Ousmane Dembele și să îi înscrie pe Ferran Torres, Adama Traore și Pierre-Emerick Aubameyang. 

Dani Alves a vorbit despre decizia luată de antrenor, ținând să puncteze că i-ar fi plăcut să facă parte din lot. 

„Antrenorul știe ce gândesc. Întotdeauna sunt concentrat și încerc să ajut la nivel maximum. Suntem angajați, clubul decide. Am venit să ajut, să strângem puncte, să aduc un grad de competitivitate și spirit de învingător. 

Dacă să ajut înseamnă să rămân în afară, atunci fie binevenită decizia. Sunt faze din viață pe care un jucător trebuie să le accepte. Mi-ar fi plăcut să fiu în lot, însă din fericire eram patru jucători pentru trei locuri. Nu mă voi încărca de energie negativă. Voi încerca să ajut în continuare”, a adăugat fundașul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies