Spania

Răsturnare de situație în cazul lui Ousmane Dembele! Anunțul făcut de Barcelona

Ousmane Dembele (24 de ani) se află în ultimele trei luni de contract cu FC Barcelona, după ce a refuzat să își prelungească înțelegerea în iarnă.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 08:50
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 09:50

Starul francez primise un ultimatum în decembrie, când conducerea Barcelonei i-a transmis că fie semnează prelungirea contractului, fie nu va mai juca până la finalul sezonului.

Ousmane Dembele poate rămâne la Barcelona

Dembele a refuzat să semneze și chiar a fost exclus din lot, însă ulterior a fost rechemat de Xavi la prima echipă și a avut evoluții apreciate.

În ultimele cinci etape din La Liga, campionul mondial din 2018 a reușit să marcheze un gol și să ofere șapte pase decisive, iar conducerea Barcelonei anunță acum că este posibil ca, până la urmă, Ousmane Dembele să își prelungească înțelegerea și să rămână pe Camp Nou.

"Așa cum știți, primele negocieri nu au dat rezultate la acel moment, dar Xavi ne-a spus că este un jucător excepțional. Și e adevărat, e foarte important pentru club. Cred că acum este mult mai bine și din punct punct de vedere psihologic, înțelege mai bine sistemul.

E clar că Xavi este o persoană emblematică pentru jucători și Dembele se simte mai bine pe zi ce trece. Nu exclud varianta ca în lunile următoare să ne întâlnim din nou cu agenții lui, iar el să rămână alături de noi", a spus Rafa Yuste, vice-președintele Barcelonei, la Catalunya Radio, citat de RMC Sport.

Ousmane Dembele joacă din 2017 la Barcelona, după ce a fost transferat de la Borussia Dortmund, pentru 140 de milioane de euro. Măcinat de accidentări, francezul a strâns în aproape cinci ani doar 139 de meciuri și 32 de goluri.

Varianta de rezervă: Raphinha

Chiar dacă oficialii catalani încearcă să ajungă la o înțelegere cu Ousmane Dembele, aceștia au în vedere și o variantă de rezervă pentru a-l înlocui pe acesta. 

Conform presei din Spania, Raphinha este dorit din vară pe Camp Nou, iar negocierile ar fi început deja. Leeds cere 50 de milioane pe jucătorul care se află și pe lista celor de la Manchester City, Liverpool sau PSG. 

În acest sezon, brazilianul de 25 de ani a înscris de nouă ori și a oferit trei pase decisive.

Modifică setările cookies