Pere Guardiola Barcelona Girona la liga Pep Guardiola Spania

Fratele lui Pep Guardiola a descoperit formula succesului și se bate cu Barcelona pentru supremația în La Liga!

Fratele lui Pep Guardiola e „magicianul” din spatele surprizei din La Liga.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Luni 25 Septembrie 2023, 16:16
Data actualizarii: Luni 25 Septembrie 2023, 16:24

Girona, unde fostul dinamovist Aleix Garcia este piesă de bază, este marea revelație din La Liga în acest start de sezon. Formația catalană are cinci victorii consecutive și 16 puncte după primele șase runde din Spania. În weekend, Girona a trecut cu 5-3 de Mallorca și a ajuns la 16 goluri marcate, la fel ca Barcelona, cu care împarte și fotoliul de lider.

Deținută în proporție de 47% de City Football Group, Girona este „opera” unui trio de succes: antrenorul Míchel Sánchez, directorul sportiv Quique Cárcel și președintele Consiliului de Administrație Pere Guardiola, fratele mai celebrului Pep.

Pere Guardiola, fratele lui Pep, omul care conduce Girona

Pere Guardiola (47 de ani), care din 2017 deține 16% din club, este omul fără de care saltul Gironei nu ar fi fost posibil. Fost fotbalist și absolvent de marketing și administrație, fratele lui Pep Guardiola este un personaj cu multă influență în lumea fotbalului. Pere are experiență bogată ca agent de jucători, în trecut lucrând cu nume ca Luis Suárez și Andrés Iniesta.

Căsătorit cu avocata Laura Guerra, alături de care are trei copii, Pere Guardiola a lucrat mulți ani pentru compania Nike, unde și-a creat conexiuni importante. S-a ocupat inclusiv de Ronaldo și Ronaldinho și a gestionat relațiile brandului american cu FC Barcelona.

Pere Guardiola trăiește la Londra, de unde dirijează totul la Girona

Acum, Pere Guardiola se implică în fiecare decizie pe care o ia Girona, deși trăiește într-un cartier exclusivist din Londra. Recent, clubul catalan și-a lansat o academie în care a investit 25 de milioane de euro. Obiectivul e ca acest proiect să devină unul de referință în fotbalul spaniol.

„Pere Guardiola se descurcă bine cu cifrele și are o capacitate incredibilă de a negocia. E și o persoană de încredere, genul de om pe care ți-e greu să-l întâlnești în fotbalul de azi. E un tip priceput și inteligent”, îl descrie pe Pere Guardiola directorul sportiv al lui Man. City, Txiki Begiristain. 

Antrenorul „minune”: 10 marcatori în primele șase etape

Antrenorul Míchel Sánchez (47 de ani) este omul care stă pe banca Gironei. Originar din Madrid, a preluat clubul catalan în 2021 și i-a cucerit pe fanii locali. Prin fotbalul propus, dar și pentru că vorbește catalană la conferințele de presă!

În acest sezon, Míchel, care în trecut le-a mai pregătit pe Rayo Vallecano și Huesca, a scos tot ce e mai bun de la jucătorii săi. Zece fotbaliști au marcat deja pentru Girona: Yangel Herrera (3 reușite), Cristhian Stuani, David López, Artem Dovbyk și Sàvio Moreira (câte 2), Aleix García, Portu, Viktor Tsygankov, Yan Couto și Iván Martín (câte 1).

Girona, un mix între fotbaliștii veniți pe filiera City și propriile „descoperiri”

Girona este la al doilea sezon consecutiv în La Liga, după ce anul trecut a terminat pe 10, după promovare. Chiar dacă unii jucători au venit pe filiera „City”, mulți dintre cei care impresionează azi au fost transferați de către Quique Cárcel. Ucrainenii Tsygankov și Dovbyk, Iván Martín, Portu sau Daley Blind sunt doar câteva nume.

Pe deasupra, catalanii și-au întărit lotul cu două împrumuturi de la vecina Barcelona: Eric García și Pablo Torre. În total, Girona a investit 22,5 milioane de euro în această vară, dar a și vândut de aproape 18 milioane.

  • 125,3 milioane de euro valorează tot lotul Gironei, potrivit Transfermarkt.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!