Pere Guardiola Girona la liga Spania Spania

„Noi suntem prima echipă din Catalonia!” Fratele lui Pep Guardiola continuă revoluția în La Liga

„Copiii merg la școală cu tricoul Gironei, e o realitate!”.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 11:47
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 11:47

Girona a devenit lider solitar în La Liga, după ce Barcelona s-a împiedicat la Mallorca (2-2). Formația catalană are 19 puncte după șapte runde, iar în weekend o primește acasă pe Real Madrid, într-un derby de clasament.

Pere Guardiola (47 de ani), fratele mai cunoscutului Pep, este unul dintre artizanii ascensiunii lui Girona. Din 2017, Pere deține 16% din club și este președinte al consiliului de administrație. Girona menține și legături puternice cu City Football Group, care are 47% dintre acțiunile grupării.

Pere Guardiola: „Noi suntem prima echipă din Catalonia!”

Într-un interviu pentru cotidianul catalan Sport, Pere Guardiola a declarat că, pentru oamenii din Girona, formația alb-roșie este deja „prima echipă din Catalonia”, înaintea celor de la Barcelona.

„Toată lumea vede ce se întâmplă la nivel de fani, bilete vândute și mișcarea din oraș și provincie. Copiii merg la școală cu tricoul Gironei, asta este o realitate. Magazinul clubului e un succes. În ceea ce privește sponsorii, avem încredere și suntem mulțumiți. 

În acest context, în momentul acesta și la cum jucăm, suntem un exemplu de urmat pentru toată țara. Ne dorim întotdeauna mai mult”, a spus fratele lui Pep Guardiola.

Cine este Pere Guardiola

Fost fotbalist și absolvent de marketing și administrație, fratele lui Pep Guardiola este un personaj cu multă influență în lumea fotbalului. Pere are experiență bogată ca agent de jucători, în trecut lucrând cu nume ca Luis Suárez și Andrés Iniesta. 

Căsătorit cu avocata Laura Guerra, alături de care are trei copii, Pere Guardiola a lucrat mulți ani pentru compania Nike, unde și-a creat conexiuni importante. S-a ocupat inclusiv de Ronaldo și Ronaldinho și a gestionat relațiile brandului american cu FC Barcelona.

Acum, Pere Guardiola trăiește la Londra, într-un cartier exclusivist, dar se implică în toate proiectele clubului Girona. Recent, clubul catalan și-a lansat o academie în care a investit 25 de milioane de euro. Obiectivul e ca acest proiect să devină unul de referință în fotbalul spaniol.

  • 18 goluri a marcat Girona în 7 etape, cel mai bun atac din Spania, la egalitate cu Barcelona.
  • 125,3 milioane de euro valorează tot lotul Gironei, potrivit Transfermarkt.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!