FC Barcelona și-a asigurat semnătura 'perlei' din Argentina. A plătit de 60 de ori mai puțin decât Real Madrid pe Endrick

fc barcelona Endrick Lucas Roman Real Madrid transfer barcelona Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Ianuarie 2023, 16:38
Data actualizarii: Sambata 14 Ianuarie 2023, 16:54

FC Barcelona rămâne atentă la potențialii tineri fotbaliști la nivel internațional, pe lângă jucătorii crescuți la propria academie. 

Presa iberică anunță că FC Barcelona a obținut acordul pentru transferul lui Lucas Roman, un argentinian de 18 ani care evoluează la Club Ferro Carril Oeste. 

Atacantul sud-american este considerat un fotbalist cu un potențial uriaș, iar cele două părți s-ar fi înțeles pentru suma de 1,2 milioane de euro, sumă care se va împărți între club (65%), familie/reprezentanți (20%) și jucător (15%).

Potrivit aceleiași surse, Lucas Roman urmează să ajungă la Barcelona în următoarele zile pentru a semna înțelegerea, urmând să evolueze pentru moment la echipa secundă a catalanilor.

Lucas Roman și-a făcut debutul la prima formație a celor de la Club Ferro Carril Oeste în februarie 2022, iar de atunci a evoluat în 27 de meciuri în campionat și a marcat de trei ori.   

  • 650.000 este cota de piață a lui Lucas Roman, potrivit transfermarkt

Endrick, noul jucător al lui Real Madrid

Real Madrid a anunțat transferul pe 15 decembrie prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial.

"Real Madrid, Endrick și familia sa au ajuns la un acord ca jucătorul să fie legitimat la Real Madrid atunci când va împlini vârsta de 18 ani, în iulie 2024.

Până atunci, Endrick va continua la echipa sa, Palmeiras. Jucătorul se va deplasa în Madrid în zilele următoare pentru a vizita facilitățile clubului nostru", a transmis Real Madrid.

Jurnalistul Fabrizio Romano a dezvăluit toate detaliile transferului. Pentru puștiul de 16 ani, Real Madrid va plăti 35 de milioane de euro, dar în contractul cu Palmeiras există și alte bonusuri, iar suma poate ajunge la 60 de milioane de euro.

În plus, Real Madrid va plăti alte 12 milioane de euro din taxe, iar Endrick va semna un contract valabil până în 2027. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!