Spania

FC Barcelona, anchetată pentru nerespectarea fair-play-ului financiar? Totul are legătură cu mutarea lui Xavi: ce sancțiuni riscă

Xavi Hernandez (41 ani) este noul antrenor al Barcelonei! După câteva zile de negocieri, ibericul s-a întors pe Camp Nou.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 10:35
Data actualizarii: Marti 09 Noiembrie 2021, 10:56

Legendarul mijlocaș al catalanilor a fost prezentat oficial în cursul zilei de luni. Xavi a semnat contractul pe Camp Nou, sub privirile a peste 15 000 de fani, care așteptau nerăbdători revenirea lui 'acasă'. 

Revenirea lui Xavi la Barcelona a fost privită cu bun augur de suporterii catalani, însă 'mutarea' acestuia s-ar putea să vină la pachet cu anumite probleme.

Potrivit Cadena Cope, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania așteaptă documentele transferului, achitarea clauzei de reziliere de 5 milioane a clubului Al Sadd fiind pusă sub semnul întrebării din punct de vedere al fair-play-ului financiar. 

Informațiile salariale și durata contractului lui Xavi nu au fost făcute publice, Joan Laporta refuzând să ofere aceste detalii pe care le-a catalogat "drept confidențiale". 

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania nu poate bloca transferul lui Xavi, care poate antrena cu licența federală. Dar clubului îi poate fi deschis un dosar disciplinar dacă există indicii de nerespectare fair-play-ului financiar. Acesta ar putea avea ca efect interdicția la transferuri. 

CITESTE SI
Modifică setările cookies