Povestea lui Constantin Popovici, singurul roman care sare de pe stanci in seria Red Bull Cliff Diving

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019, 14:21
Data actualizarii: Marti 19 Februarie 2019, 14:56

Constantin Popovici va participa la toate etapele seriei Red Bull Cliff Diving din 2019

La 30 de ani, Constantin Popovici are povesti cat sa scrie o carte. In 2011 a decis sa iasa din sfera sportului profesionist si sa incerce si alte provocari. Asa a ajuns sa vada toata lumea.

De la spectacolele de sarituri in apa pe cele mai luxoase vase de croaziera, la un contract cu Cirque du Soleil in Las Vegas, apoi la un job intr-un parc acvatic din Roma, pentru ca in 2018 sa ajunga in seria Red Bull Cliff Diving, acolo unde sunt "nebunii" pe care ii vedem la TV sarind de pe stanci, de la 28 de metri inaltime.

"Este foarte mult antrenament la mijloc. Trebuie sa fii foarte atent, e vorba de cateva secunde, iar orice miscare gresita poate duce la accidentari grave. Viteza pe care o avem in zbor, pana la contactul cu apa, ajunge la 80-90 km/h."

Antrenamente pe saltele, vase de croaziera si Cirque du Soleil


Constantin Popovici a inceput sportul in bazinele din complexul Lia Manoliu si a trait pe pielea lui toate neajunsurile infrastructurii sportive din Romania.

"Eram nevoiti sa ne antrenam pe saltele, in lipsa bazinelor. Astea au fost conditiile. Puneam saltelele una peste alta si saream pe ele. Ca sa te antrenezi asa cum trebuie, trebuie sa ai un bazin, dar si o sala separata, in care sa iti faci pregatirea."

In 2011, Constatin Popovici a acceptat un contract pe bani buni pe un vas de coaziera, unde a participat la spectacole de sarituri in apa.

"Vasul avea un bazin foarte mare, inconjurat de tribune, era un fel de amfiteatru. Acolo se organizau spectacolele, care includeau si sarituri in apa."

"Apoi am lucrat si in Italia, la un parc acvatic de langa Roma, iar in prezent ma antrenez in conditii excelente in Anglia, la Plymouth."

7 concursuri de Red Bull Cliff Diving in 2019


Constantin Popovici a participat pentru prima data in seria Red Bull Cliff Diving vara trecuta, in Copenhaga, in urma unui wild-card, si i-a convins pe organizatori sa il primeasca in circuit. In 2019, romanul va participa la toate cele sapte etape, in Filipine, Irlanda, Italia, Insulele Azore, Liban, Bosnia si Spania.

"Evenimentele sunt organizate foarte bine, combinam plimbarile in destinatii spectaculoase cu aceste competitii. Sunt etape la care au participat chiar si 70 de mii de spectatori, lumea este interesata sa vada ceva inedit."


 

Marele vis: Jocurile Olimpice din 2020


Chiar daca high diving-ul nu este inca o competitie olimpica, Popovici va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la probele clasice de sarituri, de la 10 metri.

"Eu ma antrenez in continuare si pentru sariturile de la 10 metri, in prezent sunt legitimat la clubul Steaua. Asta e marele vis, sa fac o figura buna la Olimpiada. Sariturile de la mare inaltime nu sunt deocamdata proba olimpica, dar sunt discutii in sensul asta, si ar putea aparea la urmatoarea olimpiada, din 2024."

Pe Constantin Popovici il puteti urmari pe Facebook si pe pagina de Instagram.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!