Portugalia - România 38-20, în Rugby Europe Championship! „Stejarii”, conduși la pauză

Portugalia - Romania Rugby Rugby Europe Championship Rugby
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 17:55
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 19:01

Naționala de rugby a României întâlnește duminică, 19 februarie, în ultimul meci din Grupa B a Rugby Europe Championship, Portugalia. Partida are loc de la ora 17:00 (ora României) pe Estadio do Restelo.

Portugalia - România 38-20


Căpitanul Stejarilor este la fel ca în meciul cu Belgia, Adrian Moțoc. Față de echipa care a învins Belgia săptămâna trecută, sunt 6 modificări în Primul XV, 2 în pachetul de înaintare, cu Cojocaru și Crețu titulari și 4 pe linia de treisferturi, cu Țiglă, Tomane, Simionescu și Onuțu, ultimii doi revenind după accidentările suferite în meciul de debut din Rugby Europe Championship 2023, cu Polonia, de la București, scrie site-ul FRR.

Portugalia - România, de la 17:00

De remarcat prezența pe bancă a lui Pop și Conache, ambii aflați înaintea celei de-a doua evoluții în tricoul Stejarilor.

“Se simte presiunea meciului care se apropie pentru că toți știm importanța meciului cu Portugalia, dacă câștigăm jucăm semifinala acasă, dacă pierdem jucăm în deplasare și acest lucru se simte și pe teren. Tratăm acest meci ca o finală, o să fie cel mai dur de până acum. Ne-am acomodat bine aici, ne-am antrenat pe teren de iarbă, ceea ce a fost extraordinar.”,  a declarat Adrian Moțoc, căpitanul României.

„Am venit mai repede cu o săptămână ca să ne adaptăm vremii de aici, terenului și fim cât mai ok pentru meciul de duminică. Toată lumea este conștientă că este partida cea mai dificilă, am avut o săptămâna foarte bună de pregătire, eu sper ca băieții să înțeleagă ce vrem de la acest meci și sperăm să facem o bucurie mare tuturor și să jucăm semifinala acasă”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul României.

Echipa României pentru meciul cu Portugalia

1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Thomas Crețu (Stade Francais), 4. Adrian Moțoc (Biarritz) (C), 5. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 6. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 7. Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), 8. Cristi Chirica (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 9. Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), 10. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CS Vienne), 12. Taylor Gontineac (Rouen), 13. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 14. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), 15. Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)

Rezerve: 16.Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), 18. Costel Burțilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Robert Irimescu (Rugby Club United New York), 21. Alin Conache (SCM USV Timișoara), 22. Gabriel Pop (CS Dinamo), 23. Ionel Melinte (RC Hyeres Carqueiranne La Crau)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!