Cupa Mondiala de Rugby Romania Romania - Scotia Romania la Cupa Mondiala de rugby Rugby

Cupa Mondială de rugby 2023 | Schimbări în lotul României înaintea meciului cu Scoția. Trei jucători au fost chemați de urgență din țară 

România întâlnește sâmbătă, de la 22:00, reprezentativa Scoției, în al treilea meci din Grupa B a Cupei Mondiale de rugby din Franța. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 13:59
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 14:53

Cupa Mondială de rugby 2023 | Schimbări în lotul României

Pentru a suplini indisponibilitatea unora dintre Stejari pentru următoarele două meciuri de la Cupa Mondială de rugby, au fost convocaţi centrii Alexandru Bucur (29 ani) de la SCM USV Timişoara şi Mihai Graure (20 de ani) de la CS Dinamo, precum şi mijlocaşul la deschidere Luca Nichitean (24 ani) de la CSM Ştiinţa Baia Mare. Ei îi vor înlocui în lot pe Gabriel Pop, Taylor Gontineac şi Hinckley Vaovasa.

În urma celor două meciuri disputate până acum, cel cu Irlanda 8-82 şi cel cu Africa de Sud 0-76 în rândul echipei au apărut accidentări şi probleme medicale.

Cupa Mondială de rugby 2023 | Pop, Gontineac și Vaovasa s-au accidentat

Competiţia s-a încheiat pentru centrul Taylor Gontineac, accidentat în meciul cu Africa de Sud, acesta fiind diagnosticat cu o luxaţie posterioară de umăr drept şi fractură posterioară de glenoidă.

Examenele amănunţite efectuate luni au arătat că Vaovasa nu mai poate continua competiţia din cauza unei leziuni labrale la umărul stâng.

Şi leziunea suferită de Gabriel Pop la muşchiul oblic extern la nivelul coastei 11 va avea nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, motiv pentru care jucătorul va fi înlocuit.

Altfel, titulari în ambele partide disputate la Cupa Mondială, căpitanul Cristi Chirica şi Vlad Neculau sunt în plină recuperare în urma unor întinderi musculare abdominale, aceştia având şanse mari să fie apţi pentru meciul de sâmbătă, cu Scoţia.

Și Tudor Boldor e incert pentru meciul cu Scoția

Incert, în acest moment, pentru partida cu Ciulinii este Tudor Boldor, care a suferit o disjuncţie acromio-claviculară la umărul stâng.

Stejarii se pregătesc în continuare la baza din Libourne, lângă Bordeaux, oraş unde sunt cantonaţi, urmând să facă deplasarea spre Lille, joi, 28 septembrie.

Naţionala de rugby a României va disputa cel de-al treilea meci de la Cupa Mondială de Rugby din Franţa, sâmbătă, 30 septembrie, când Stejarii vor întâlni Scoţia, pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille. Partida are loc la ora 22:00.

VIDEO Florin Surugiu, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!