Will Jordan Cupa Mondiala de Rugby finala cupei mondiale de rugby Noua Zeelanda Rugby

FOTO ȘI VIDEO Cupa Mondială de rugby 2023 | Recordul pe care îl poate stabili Will Jordan în finala Noua Zeelandă - Africa de Sud

Noua Zeelandă - Africa de Sud, ultimul act al competiției din Franța, are loc sâmbătă, de la 22:00. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 11:56
Data actualizarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 12:09
Aripa neozeelandeză Will Jordan are ocazia să doboare recordul de eseuri la o singură ediţie a Cupei Mondiale de rugby, dacă va reuşi încă o încercare în finala cu Africa de Sud, programată sâmbătă pe Stade de Fance, după cele opt înscrise deja de la debutul turneului din Hexagon.
 
După tripla reuşită săptămâna trecută în semifinala cu Argentinei (44-6 pentru All Blacks), internaţionalul neozeelandez în vârstă de 25 de ani împarte acest record cu trei jucători de renume: compatrioţii săi Jonah Lomu (1999) şi Julian Savea (2015) şi sud-africanul Bryan Habana (2007).
 
"Aceşti băieţi sunt legende ale rugby-ului. Au contribuit la evoluţia postului pe care joc", a comentat Jordan la sfârşitul jocul cu "Pumele".
 
După partida de deschidere pierdută în faţa Franţei, în care nu a reuşit să înscrie, Will Jordan a marcat de atunci în fiecare meci: duble împotriva Italiei şi Uruguayului, o încercare în faţa Irlandei şi un hat-trick împotriva Argentinei.
 
Aflat în fruntea clasamentului celor mai buni marcatori ai Cupei Mondiale 2023, în faţa francezului Damian Penaud (6 eseuri), jucătorul echipei Crusaders, autorul a 31 de eseuri în 30 de selecţii în tricoul All Blacks, afirmă că nu prea dă atenţie statisticilor.
 
"Îmi convine foarte bine să nu înscriu (în finală) dacă vom fi campioni mondiali", a spus "marcatorul în serie" neozeelandez, fără resentimente faţă de uverturii Richie Mo'unga, care a uitat să-i paseze la o fază în care avea ocazia să culce din nou balonul în terenul de de ţintă, în finalul meciului cu argentinienii.
 
"Richie m-a făcut să marchez atât de multe eseuri în cariera mea, încât nu-l pot învinovăţi", a mai spus Will Jordan, care va fi sărbătorit cu siguranţă de coechipierii să dacă va reuşi să înscrie pentru a noua oară (sau mai mult) în finala de pe Stade de France.

"Will este un jucător special. Ştii că se poate întâmpla ceva de fiecare dată când atinge mingea. Şi-a arătat întreaga clasă şi ne vom asigura că va înscrie din nou în finală", a spus centrul neozeelandez Rieko Ioane după semifinala cu Argentina. Agerpres
 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!