"Vrem bani publici ca sa devenim multimilionari!" Mihai Mironica scrie despre nemultumirile Simonei Halep si ale lui Gica Hagi legate de Romania si despre adevarata nevoie a comunitatilor

Autor: Sport.ro
Marti 12 Martie 2019, 18:31

	"Vrem bani publici ca sa devenim multimilionari!" Mihai Mironica scrie despre nemultumirile Simonei Halep si ale lui Gica Hagi legate de Romania si despre adevarata nevoie a comunitatilor

Vezi si - Hagi a recunoscut cu ce club a discutat transferul lui Ianis: "Ei decid, nu eu!"

Mihai Mironica

Simona Halep a facut niste declaratii de presa inaintea urmatoarei sale partide la Indian Wells. Declaratii care au fost prezentate in tara drept “senzationale”, patriotice. In esenta, Simona Halep spune ca va continua sa traiasca in Romania dupa ce isi va incheia cariera. A ajuns o dovada de patriotism sa locuiesti in tara ta...

Desi suntem anuntati ca vom auzi ceva “foarte patriotic” din partea Simonei, la o simpla lectura poti vedea perversa de pe Targu Ocna data de Halep Romaniei: “Am succes in tenis fara a avea un sistem in spate”. Deci, pana la urma, tara e jalnica, dar ea a ajuns mare si tare in fata jurnalistilor de la Indian Wells. Simona spune ca se simte si mai puternica pentru ca vine din tara care n-ar fi ajutat-o.

Nu este prima oara cand Simona Halep vorbeste in strainatate despre cat de naspa e cu tenisul din Romania, despre cum a inflorit ea din acest amalgam de mucigaiuri si noroi. Desi parcursul ei a fost firesc pentru aceasta lume a tenisului in care niste zeci de mii, sute de mii de tineri se lupta pentru a intra intr-o elita in care pot cuceri glorie si multi, foarte multi bani. Ai lor. O lume in care imensa majoritate nu reuseste, pierzand foarte multi bani personali investiti in cariere ratate.

In primul rand, Simona Halep, era un tip in acea America din care ii dai perversa Romaniei care spunea ca nu trebuie sa te intrebi ce poate sa faca tara pentru tine, ci ce poti face tu pentru ea. Apoi, cum spuneam, parcursul Simonei in “tara fara sistem” a fost, de fapt, unul firesc. A jucat tenis pe terenurile clubului scolar din Constanta unde au inceput si Andrei Pavel, Horia Tecau, George Cosac. La ce valori au plecat din acel club, ai spune ca e totusi un sistem acolo. Simona a participat la turneele organizate de federatie. Si apoi a venit momentul marii decizii: pentru o anvergura internationala a carierei, era nevoie de bani. Ei bine, aceasta este o initiativa privata pentru un scop privat. Daca vrei sa ajungi un profesionist putred de bogat, trebuie sa risti o investitie. Romania nu e obligata sa te transforme intr-o multimilionara. Asa cum Romania nu se ocupa de studiile in strainatate ale tinerilor care se duc sa se perfectioneze in speranta unui trai mai banos. Romania te-a sprijinit deja, Simona Halep, cu un sistem de educatie. Care, daca era folosit de tine cum trebuie, te ferea de declaratia ca te relaxezi urmarind telenovele turcesti. Ce mare “sistem” e in Serbia liderului mondial Djokovic? Omul a plecat in adolescenta in Germania si si-a conturat un destin pe cont propriu. Se presupune ca in tara Wimbledonului e mama “sistemelor”. Care-s englezoaicele care ne-au dat pe spate in tenis in ultimele decenii?

Aseara, in tara, un alt aroman, Gica Hagi, striga dupa bani. Din partea bugetului public romanesc si din partea UEFA. Desi Hagi conduce o intreprindere privata in care incasarile sunt ale sale, nu ale poporului roman. Hagi striga si ca nu se fac stadioane desi chiar se construiesc arene in Romania. Ca nu se construieste una in Constanta, asta ar trebui sa-l faca pe Hagi sa se lamenteze in privinta calitatii autoritatilor locale pe care le aleg constantenii. Pana la urma, Hagi si ai lui concitadini au ales atatia ani un bufon fugar de inchisoare precum Mazare. Si pe camarila lui care are si acum orasul.

Hagi striga si la UEFA sa ne bage campioana direct in grupele Champions League. Ca sa luam banu’. Gica uita ca Romania a avut campioana direct in grupe, dar cand faceam performante in cupele europene. Mai greu e cand ne bat toti, asa cum i se intampla si Viitorului in Europa. Gica, n-are nimeni nimic cu noi, facem performanta, suntem primiti apoi direct in Champions League.

Asadar, doua supervedete ale sportului din Romania, care au incasat zeci de milioane de euro din talentul si munca lor individuale,  se plang ca bugetul public nu le-a sprijinit sau nu le sprijina cariera de sportiv sau de manager. Ce daca in orasul lor o cladire inestimabila precum Cazinoul se prabuseste? Ce daca zona peninsulara a orasului, o comoara arhitectonica, este si ea in ruina? Ce daca spitalele din orasul lor sunt decrepite, din perioada ceausismului timpuriu? Hagi si Halep se plang ca nu au fost sau nu sunt sprijiniti cu bani in initiativele lor private. Poti scoate oamenii din comunism, dar nu si comunismul din oameni.
 

Cum au ajuns două spitale Covid, pentru care s-au plătit 14 milioane de euro, să stea închise în plină criză
BRAT
Modifică setările cookies